Sport

Nogomet, Kvalifikacije za SP 2018

Subašić: Islanđani su kompaktni, neće biti lako

Subašić: Islanđani su kompaktni, neće biti lako

Nakon što je u prva tri kola osvojila sedam bodova, hrvatska nogometna reprezentacija bi subotnjom pobjedom protiv Islanda načinila novi korak prema osvajanju prvog mjesta u skupini i plasmanu na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

"Nadam se da neću imati puno posla protiv Islanda, ali na EP-u su dokazali da su kvalitetan sastav. Nisu možda atraktivni, no poštujemo ih. Ipak, vjerujem da imamo kvalitetu probiti njihov blok. Naš je cilj pobjeda i moramo uzeti sva tri boda", poručio je vratar hrvatske vrste Danijel Subašić.

Jedinica 'Vatrenih' i Monaca smatra kako protiv Islanda neće biti lako. Posebice nakon njihovog sjajnog nastupa na Europskom prvenstvu u Francuskoj, te odličnog otvaranja kvalifikacija za World Cup.

"Svi stanu iza lopte, kompaktni su, a protiv takvih je najteže igrati. Čekaju protunapad, dobri su u prekidima i neće biti lako. Igramo bez publike, no ključno je da budemo pravi, da damo sve od sebe, što i činimo od samog početka ovih kvalifikacija", rekao je Subašić.

Subotnji ogled na praznom stadionu Maksimir najavio je i branič Dinama Josip Pivari.

"Island je na Europskom prvenstvu pokazao koliko je dobra, radnička momčad koja zaslužuje maksimalno poštovanje. Iskazali su se i u ovim kvalifikacijama, imaju isti broj bodova kao i mi, te možemo očekivati tvrdu utakmicu punu duela i borbe. Ipak, nadam se da ćemo iz susreta izaći kao pobjednici. Prazne tribine ne smiju nam biti alibi, moramo skupiti glave", istaknuo je Josip Pivarić.

Uz Pivarića, za lijevi bok hrvatske reprezentacije konkurira i Marin Leovac, član grčkog PAOK-a.

"Nadam se da obojica možemo vrlo dobro pokriti lijevu stranu. Obojica smo standardni u klubovima, i vjerujem da su problemi s ozljedom ostali iza mene te da ćemo tako obojica biti na raspolaganju izborniku. Teško se vratiti poslije dugačke stanke, ali borim se, pokušavam napraviti sve da budem zdrav", rekao je Dinamov nogometaš.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.