Sport

Nogometni mercato

Eduardo: Povratak u Dinamo je teška misija

Eduardo: Povratak u Dinamo je teška misija

Eduardo da Silva je prije tjedan dana u razgovoru za Večernji list dao natuknuti da bi se mogao vratiti u Dinamo već u zimskom prijelaznom roku. Takve Eduardove izjave su odjeknule kao bomba u hrvatskoj javnosti i izazvale oduševljenje kod navijača Dinama, ali i u čitavoj Hrvatskoj.

Međutim, sada je Eduardo pokušao smiriti euforiju pa je priznao da je transfer u hrvatskog prvaka jako daleko, odnosno da je čitav proces puno zapetljaniji nego što se čini. Također, svjestan je da u Zagreb ne može doći samo na odmor već da mora biti spreman za igru na najjačoj razini.

"Vidim da ljudi govore kako je posao gotov, kako sam od zime novi igrač Dinama, no nije to još ni približno tako. Znamo svi da se moj povratak već spominjao. Ja sam samo rekao da sam otvoren za razgovor, da nisam nikad zatvorio vrata Dinama niti da ću to učiniti. Ali nisam nikad rekao da stižem, da je to riješeno. Štoviše, mislim da je to teška misija, nije baš toliko jednostavno. Vrata su otvorena, moguće je, ali ne i jednostavno," rekao je Eduardo Sportskim novostima pa je odbacio novac kao glavnu prepreku povratku u Dinamo.

"Nije novac uvijek presudan, niti smo o tome još razgovarali, krenula je lavina nakon posljednjeg intervjua, a zapravo se još ništa posebno nije dogodilo. Vidjet ćemo kako će se odvrtjeti stvari, sigurno znam da ću negdje igrati, ne završavam karijeru. Šahtar, Hrvatska ili neka druga zemlja, to u ovom trenutku ne mogu znati."

Eduardo je svjestan da se ne bi vratio u isti klub iz kojeg je 2007. godine otišao u Arsenal.

"Dinamo više nije neki mali klub, gotovo je svake godine u Ligi prvaka, barem u Europskoj ligi, ima visoke ambicije. I zato, kad dolazi netko od bivših igrača i reprezentativaca, priča je uvijek slična, očekivanja su velika, puno toga se baca na leđa tog igrača, a znamo da su često to povratci završavali drugačije od željenoga, javnost se razočara, krenu kritike, ode sve u lošem pravcu."

"Nije dovoljno samo doći u Dinamo, neki to smatraju kao 'doći će Eduardo, sve će se riješiti'. Nije Dinamo više to, nema previše prostora za loše igre i kiksove, za 'lako ćemo' pristup. Drago mi je da su vijest o mojem mogućem povratku mnogi popratili pozitivnim reakcijama, da me i navijači i mediji žele u Dinamu, ali ima tu još dosta prepreka do povratka," zaključio je Dudu.

Goal.com/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.