Sport

Košarka, NBA

NBA: Thunder gurnuo Warriorse na rub ispadanja

NBA: Thunder gurnuo Warriorse na rub ispadanja

Oklahoma City Thunder su sinoć sa 118-94 slavili u četvrtoj utakmici finala Zapadne konferencije protiv Golden State Warriorsa i tako povećali prednost na 3-1 u seriji na četiri pobjede.

Russell Westbrook je za pobjedu zabio 36 koševa uz 11 skokova i isto toliko asistencija. Kevin Durant je dodao 26 koševa i 11 skokova, a Serge Ibaka 17 koševa i sedam skokova.

Warriorsi, koji su prvi put ove sezone poraženi u dvije utaimice zaredom, moraju pobijediti u petoj utakmici u četvrtak u Oaklandu ako ne žele završiti ovu sezonu u kojoj su srušili rekord Chicago Bullsa ostvarivši 73 uzastopne pobjede.

Klay Thompson je predvodio Golden State sa 26 pogodaka, dok je Stephen Curry bio ograničen na 19 koševa, sa 6 pogodaka iz 20 pokušaja. Draymond Green je utakmicu završio sa šest koševa i 11 skokova.

Westbrooku je ovo prvi triple-double u doigravanju nakon što je u regularnom dijelu sezone upisao 18. U karijeri mu je to peti triple-double u doigravanju.

Thunder je vodio 30-26 na kraju prve četvrtine, a onda su preuzeli kontrolu u drugoj i četiri minute prije kraja prvog poluvremena su vodili 56-43. Na poluvremenu je Oklahoma City imala prednost 72-53. Westbrook je zabio 21 koš i upisao devet asistencija u prvom poluvremenu, a Durant 18.

Thompson je pokušao održati Warriorse u igri, zabivši 19 koševa u sedam minuta na početku treće četvrtine, no Thunder nije popuštao i na kraju tog dijela utakmice je imao prednost od 94-82, a utakmicu je nastavio kontrolirati do kraja.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.