Sport

Football Leaks

Fondu iz Hong Konga 50 posto Kovačićevog transfera, Dinamo bez komentara

Fondu iz Hong Konga 50 posto Kovačićevog transfera, Dinamo bez komentara

Hrvatski nogometni prvak Dinamo odbio je u utorak komentirati navode prema kojima je 5,5 milijuna eura od prelaska Matea Kovačića u Inter otišlo fondu nepoznatih vlasnika

Prilikom 11 milijuna eura vrijednog prelaska hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića iz zagrebačkog Dinama u milanski Inter 50 posto prava na odštetu igrača imao je fond iz Hong Konga nepoznatih vlasnika, pišu u utorak talijanske novine L'Espresso, jedan od 12 europskih medija udruženih u istraživački konzorcij.

Hrvatski veznjak prešao je u Inter u rujnu 2013. uz odštetu od 11 milijuna eura. Profoot International Limited, osnovan u Hong Kongu, imao je pravo na 50 posto tog iznosa, pišu te novine pozivajući se na dokumente do kojih je došao portal Football Leaks.

Kada je u svibnju 2015. krovna nogometna organizacija FIFA zabranila tzv. 'third party ownership' investicijske fondove (TPO) u posredovanju, taj 50 postotni udio prešao je na jedan fond sličnog imena Profoot International Ltd registriran u Ujedinjenom Kraljevstvu za simboličan jedan euro.

Hrvatski nogometni prvak Dinamo odbio je u utorak komentirati navode prema kojima je 5,5 milijuna eura od prelaska Matea Kovačića u Inter otišlo fondu nepoznatih vlasnika registriranom u Hong Kongu.

"GNK Dinamo nema komentara na medijske napise", rekao je Alen Lesički, glasnogovornik Dinama. "Modri" u Torinu u srijedu igraju utakmicu Lige prvaka s Juventusom.

Talijani navode kako su u redovima Intera mislili da Kovačić u cijelosti pripada Dinamu. L'Espresso piše kako u vrijeme transfera Dinamo vodio Zdravko Mamić protiv kojeg je Optužno vijeće osječkog Županijskog suda potvrdilo Uskokovu optužnicu, a tereti ga se da je s bratom Zoranom, bivšim direktorom Dinama Damirom Vrbanovićem te poreznikom Milanom Pernarom oštetiop Dinamo za gotovo116 milijuna kuna, a državni proračun za 12,2 milijuna kuna.

Kovačić je u ljeto 2015. prešao u Real Madrid. Nogometaš u utorak nije bio dostupan za komentar, a glasnogovornik Intera Robert Faulkner i glasnogovornik Real Madrida Carlos Carbajosa nisu odgovorili na upit.


Reci što misliš!