Sport

HNK Hajduk

Predsjednik Hajduka Ivan Kos policiji prijavio prijetnje smrću

Predsjednik Hajduka Ivan Kos policiji prijavio prijetnje smrću
Ivo Cagalj/PIXSELL

Neslužbeno 24sata doznaje da je prijetnje Kosu uputio Ivan Vojković, otac Hajdukovog prvotimca Frane Vojkovića

Predsjednik Hajduka Ivan Kos prijavio je jutros splitskoj policiji navodne prijetnje smrću! Prema iskazu koji je dao, zaprijetio mu je roditelj jednoga od prvotimaca, a on je te prijetnje shvatio jako ozbiljno pa ih je prijavio splitskoj policiji, prenosi goal.com

"Zaprimili smo jutros oko 10 sati dojavu kako je u prostorijama nogometnog kluba na području Splita verbalno napadnut 34-godišnjak. U tijeku je kriminalističko istraživanje nad osobom koju dovodimo u vezu s ovim događajem, i koja je dovedena u policiju na obavijesni razgovor. Prema dosadašnjim saznanjima bio je to verbalni napad, a više o svemu znat ćemo nakon obavljenog razgovora", priopćila nam je Antonela Lolić iz splitske policije. 

Neslužbeno 24sata doznaje da je prijetnje Kosu uputio Ivan Vojković, otac Hajdukovog prvotimca Frane Vojkovića. 

Reagirao je i Hajduk prioćenjem koje vam prenosimo u cijelosti:

Fizički i verbalno, uz prijetnje smrću danas je nešto nakon 10 sati u svojem uredu na Poljudu napadnut predsjednik Uprave HNK Hajduk Ivan Kos. Predsjednika Uprave HNK Hajduk napao je tijekom sastanka roditelj jednog prvotimca koji je bio u pratnji dvojice suradnika od kojih se jedan predstavio kao zastupnik igrača.

Najprije je spomenuti roditelj fizički nasrnuo na predsjednika Kosa, uz verbalne prijetnje smrću koje je potom ponovio u nekoliko navrata, a sve u prisutnosti i nekoliko svjedoka s obje strane (djelatnici HNK Hajduk i suradnici roditelja).

Za danas je roditelj bio zatražio sastanak s predsjednikom Uprave HNK Hajduk. Razgovor od strane roditelja i suradnika s jedne strane te predsjednika Uprave HNK Hajduk išao je isključivo u smjeru nezadovoljstva statusom sina u prvoj momčadi HNK Hajduk, a nakon što mu je u više navrata ponovljeno kako pritisaka na trenera prve momčadi HNK Hajduk neće i ne smije biti, zatražen je i raskid na štetu Kluba. S obzirom na to da taj igrač HNK Hajduk ima profesionalni ugovor i ne postoji nikakva pravna osnova za raskid na štetu Kluba (Klub mu ispunjava sve obveze iz Ugovora), predsjednik Uprave HNK Hajduk je u cilju zaštite Kluba tu informaciju ponovio roditelju i suradnicima. Nakon što u nekoliko navrata nije udovoljeno njegovom zahtjevu roditelj je fizički nasrnuo na predsjednika Uprave HNK Hajduk, potom i verbalno. Daljnji fizički kontakt spriječio je jedan od dvojice prisutnih suradnika. 

Spomenuti roditelj je i ranije, u nekoliko navrata verbalno vršio pritisak prema djelatnicima HNK Hajduk, a danas je situacija kulminirala ovim incidentom na koji je Hajduk morao reagirati. Sve je prijavljeno policiji koja je izvršila uviđaj te je podnesena i kaznena prijava prijetnje. 

HNK Hajduk osuđuje svaki oblik nasilja, a istovremeno neće dopustiti  niti jedan oblika pritiska prema stručnom stožeru prve i druge momčadi, trenerima svih selekcija Akademije Kluba te općenito djelatnicima ili Upravi Kluba.


Reci što misliš!