Sport

Juventus

Mario Mandžukić: "Važno je da brojimo pobjede a ne moje golove"

Mario Mandžukić:

Dajem svu energiju koju imam i na taj način pomažem Juventusu i sretan sam. Najvažnije je poznavati suigrače i trenera. A ponekad imam dojam da navijači više razumiju igru od nekih stručnjaka..."

Mario Mandžukić osvojio je Italiju! Ne mislimo na trofeje, nego je nogometna Italija upoznala Mandžu kakvog znamo, kakav je bio i u Njemačkoj i Španjolskoj. Jako rijetko u medijima, naoko mrgud, a toliko vrijedan za momčad, čak i kad ne zabija.

Trka, požrtvovnost, energija...

"Dajem svu energiju koju imam i na taj način pomažem Juventusu i sretan sam. Najvažnije je poznavati suigrače i trenera. A ponekad imam dojam da navijači više razumiju igru od nekih stručnjaka...", očito se osvrnuo na kritičare u razgovoru za Corriere della Sera, uz dodatak, rečenicu koju stalno ponavlja:

"Važno je da brojimo pobjede, a ne moje golove."

A onda je otkrio kakve je probleme imao prošle sezone:

"Protiv Udinesea sam udario u reklamni pano i ozlijedio lakat. Ne volim kukati jer onda sam još depresivniji, a ne volim tražiti izgovore ni za što. Radije se borim s bolovima. Ali, da, ta 3-4 mjeseca bila su mi vrlo komplicirana, rana se inficirala, uzimao sam antibiotike, a na treningu sam osjećao bolove prilikom svakoga kontakta!"

Osvrnuo se na nedavnu ljutnju nakon što je zamijenjen:

"Nije to bijes protiv trenera, to je ljubav prema nogometu. I razočaranje jednako kao kad dijete na igralištu igra nogomet, uživa, a onda ga roditelji zovu da mora kući! Ne može sakriti emocije. Tako ni ja nisam robot, strastven sam, ali taj incident nije ništa ozbiljno."

Opširnije pročitajte na Goal.com


Reci što misliš!