Sport

Rukomet, SP 2017

Babić o oscilacijama u drugom poluvremenu: To je tipično za nas

Babić o oscilacijama u drugom poluvremenu: To je tipično za nas
francehandball2017.com

Hrvatska reprezentacija izborila je nastup u četvrtfinalu Svjetskog prvenstvo pobjedom protiv Egipta u osmini finala. Iako su se ponovo dogodile oscilacije u igri, pogotovo u drugom poluvremenu, igrači i izbornik Željko Babić zadovoljni su pobjedom

- Čestitam svojim momcima na vrlo važnoj pobjedi, važnoj za naše samopouzdanje jer smo mladi. Imali smo dobar angažman i igrali smo dobro u obrani, pogotovo u prvom dijelu kada smo zabili puno lakih golova. Teško je bilo, ali idemo dalje.Španjolska je odlična s dva sjajna golmana, ali i mi smo dobri. Mislim da će biti vrlo zanimljivo. Šanse su 50:50 - rekao je izbornik Babić.

Prokomentirao je izbornik i oscilacije koje su se dogodile tijekom drugog poluvremena:

- Tipično za nas. Imali smo opet oscilacija tj. problema u napadu. U tim trenucima smo bili u škripcu. Malo su nas stisli, nismo imali ideje u napadu, ali stavili smo sedmog igrača i tu smo riješili problem. Mi stalno imamo dobre špiceve i mi igramo trenutnom maksimumu. Igrači su danas igrali na svom maksimumu i oni su danas dali sve što mogu.

Obrana je protiv Egipta veći dio susreta bila dobra što je pohvalio i Željko Musa, jedan od stupova naše obrane:

- Obrana je bila odlična prvo i drugo poluvrijeme, borbeno i koncentrirano. Pokazali smo jedan timski duh i karakter i tako trebamo nastaviti dalje. Mlada smo ekipa, a Egipat igra bez nekog sustava na koji mi nismo navikli, ali treba se prilagoditi. Mi smo mislim dobili utakmicu u obrani i da smo još sve prilike zabili koje smo imali sigurno bi još lakše završili utakmicu.

Na vratima je također s 11 obrana i dva obranjena sedmerca bio odličan Ivan Pešić kojemu je ovo bila prva utakmica u Francuskoj.

- Bilo je dobro, pogotovo prvo poluvrijeme. U drugom je bilo obrambenih i mojih crnih rupa, ali ta dva penala i kada je trebalo obranio sam i tada smo se odlijepili i na kraju smo priveli utakmicu kraju. Deset minuta imamo te crne rupe koje si ne smijemo dopustiti, pogotovo ne sa Španjolcima jer može se dogoditi svašta budemo li tako igrali. Dobro je sve ispalo, igrali smo dobru utakmicu. Drugo poluvrijeme malo lošije nego prvo, ali mislim da se pomalo dižemo. Sada treba proučiti Španjolce i idemo dalje - rekao je Pešić.

Svoje viđenje ovog susreta osmine finala ponudio je i dokapetan Zlatko Horvat koji je bio i najbolji strijelac susreta sa šest pogodaka:

- Očekivali smo da će oni dati sve od sebe i to se vidjelo u drugom poluvremenu. Mi smo dobro krenuli u obrani, ali smo napravili par tih sitnih grešaka i to se odmah okrene. Nema danas u utakmicama opuštanja ni sekunde. Mi smo se možda opustili tri, četiri minute i oni su nam tu napravili razliku. Najbitnije je da smo izdržali taj pritisak, da se nismo dali i da smo održali kontrolu utakmice.

Protivnik Hrvatske u četvrtfinalu će biti Španjolska s kojom smo se zadnji puta susreli u polufinalu Europskog prvenstva u Poljskoj kada smo izgubili. Horvat ističe da će to biti još jedna teška utakmica.

- Španjolci igraju odlično. Ako ćemo gledati ovu utakmicu protiv Brazila, znamo kakav je Brazil i mi smo to osjetili u osmini finala u Kataru i nije ih lako pobijediti, pogotovo kad se krene na ispadanje. Sigurno da to možda nije realna slika Španjolaca niti mi možemo igrati takvu obranu kao što igra Brazil, tako agresivnu. Igraju jako dobar rukomet, odmorniji su, željni su dobro plasmana jer nisu bili na Olimpijskim igrama. Odigrali su odlične utakmice u grupi i oni po meni jesu mali favoriti, ali mi ćemo dati sve od sebe pa ako izgubimo nemamo si što zamjeriti - zaključio je Horvat.

Susret protiv Španjolske igra se u utorak, 24. siječnja od 20:45 u Montpellieru.


Reci što misliš!