Sport

Stolni tenis

Hrvatska gostuje u Bjelorusiji, Gaćini prijeti Samsonov

Hrvatska gostuje u Bjelorusiji, Gaćini prijeti Samsonov

Hrvatska muška reprezentacija u utorak, 24. siječnja, igra treći susret kvalifikacija za ekipno Europsko prvenstvo

Slijedi gostovanje kod Bjelorusije što je i najteže gostovanje u skupini D, ali dobra je vijest da Hrvatska ima veliku prednost uoči ovog susreta.

Naime, u prvom susretu u Varaždinu naši su stolnotenisači slavili 3:0 i pritom izgubili samo dva seta. Lošija vijest je da će, prema najavama sa službene facebook stranice Bjeloruskog stolnoteniskog saveza, ovog puta igrati jedan od najboljih europskih igrača Vladimir Samsonov, iako i s njim Bjelorusi stoje dosta nepovoljno s obzirom na prvi susret.

Na tablici Bjelorusi su trenutno prvi, ali i utakmicom više (2-1), Hrvatska je druga uz dvije pobjede iz isto toliko susreta, dok je posljednji Izrael sa 0-3.

- Imamo informacije da će Samsonov igrati, iako u to ne možemo biti sigurni. Naravno o tome će jako ovisiti naša postava. Imamo veliku prednost, ali u sportu se i najveće prednosti mogu stići. Moramo biti odlučni, mi vodimo taj meč i želimo konačnu pobjedu. Prvi i glavni cilj je da budemo bolji u međusobnim susretima, što bi nam, ako u zadnjem susretu pobijedimo Izrael,  donijelo prvo mjesto i direktan plasman na EP. Također, ukoliko slavimo na ovom gostovanju mogli bi u zadnjem meču skupine dati priliku nekim drugim reprezentativcima - istaknuo je izbornik Neven Karković koji će u Minsk povesti četvoricu igrača, Andreja Gaćinu, Tomislava Pucara, Franu Kojića i Tomislava Kolareka.

Za Bjeloruse bi uz već spomenutog Samsonova trebali nastupiti Aliaksandr Khanin, Pavel Platonov i Gleb Shamruk.


Reci što misliš!