Sport

Taekwondo

Taekwondo: Franjo Gucić zlatni, Antonio Mirkov brončani u Zagrebu

Taekwondo: Franjo Gucić zlatni, Antonio Mirkov brončani u Zagrebu

Seniori Taekwondo kluba Zadar nastupili su u Zagrabu (dvorana Sutinska vrela) na Feniks budo sport kupu, međunarodnom turniru na kojem je nastupilo preko 650 natjecatelja svih dobnih kategorija iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Slovačke. Borbe za seniore bile su u olimpijskim kategorijama.

Zadrani su nastupili sa trojicom seniora u dvije kategorije:

ŠIME IVKOVIĆ -68 kg je u svojoj prvoj seniorskoj borbi u konkurenciji 13 natjecatelja izgubio od Slovaka Jakuba Kristofa. U istoj kategoriji nastupio je i ANTONIO MIRKOV i prošao puno dalje. U prvoj borbi je pobjedio Dragu Jukića (ST Kwan) 15:14, u drugoj protiv Matea Mikuša (Orion) odradio je pobjedom 7:5 i time osigurao TREĆE MJESTO i BRONČANU MEDALJU. U polufinalu se susreo sa Kristijanom Rosom (Orion) i u dosta ravnopravnoj borbi izgubio 7:11.

FRANJO GUCIĆ u kategoriji -80kg je u finalu čekao pobjednika iz polufinala Lea Katića iz Duge Rese, pobijedio prekidom u trećoj rundi 14:1 i osvojio PRVO MJESTO i ZLATNU MEDALJU.

TK Zadar je u seniorskoj konkurenciji zauzeo EKIPNO DRUGO MJESTO.

Istovremeno u Nizozemskoj u Einhovenu je održan najjači europski turnir Dutch Open WTF-G2 na kojem je nastupila Hrvatska seniorska reprezentacija u čijem je sastavu nastupio i član TK Zadar NIKOLA BOJO u kategoriji do 87 kg. Prvu borbu odradio je protiv Dafydda Sandersa iz Novog Zelanda pobjedom 13:1, drugu borbu protiv Poljaka Rafala Szypulskog također pobjeda 8:3, sljedeća četvrtfinalna borba za medalju bila je protiv Turčina Muhammeta Talha Sarija od kojega je u zadnjim sekundama izgubio 3:4 i tako ostao bez medalje, ali je osvojio PETO MJESTO i novih 4,32 boda za WTF rang listu.

Za dva tjedna mlađi natjecatelji (Kadeti, Juniori) Taekwondo kluba Zadar nastupiti će u Imotskom na Memorijalnom turniru Josip Jović.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.