Sport

Borilački sportovi

Taekwondo: Seniori TK Zadar prvi na Međunarodnom turniru M-2

Taekwondo: Seniori TK Zadar prvi na Međunarodnom turniru M-2

Taekwondo klub Zadar otvorio je sezonu 2015. nastupom na 13. Međunarodnom natjecanju M-2 koji organizira TK Rugvica održanom je u Vrbovcu. Nastupilo je oko 500 natjecatelja svih dobnih kategorija iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Mađarske, Njemačke, Italije, Slovačke, Češke.

Zadrani su nastupili sa trojicom seniora i to u olimpijskim (spojenim) kategorijama i osvojili PRVO MJESTO u ekipnom poretku seniora i TREĆE MJESTO ukupno seniori muški -ženske.

Za to su zaslužni:

NIKOLA BOJO koji je nastupio u kategoriji + 87 kg i u dvije pobjede osvojio PRVO MJESTO. U prvoj borbi protiv Talijana Lo Ndiaye iz Trsta je bez problema pobijedio 13:5. Drugu finalnu borbu radio je protiv domaćina Josipa Marasa (TK Rugvica) kojeg je dobio prekidom nakon druge runde 13:0. Nikola je tako novu sportsku godinu započeo pobjedom.

ANTONIO MIRKOV je nastupio u kategoriji - 68 kg, odradio je pet borbi, uz četiri pobjede osvojio je DRUGO MJESTO. Nanizao je pobjede redom, Kristijana Rosu iz Oriona 9:6, Matka Popovića iz Bjelovara 9:2, Gianmarca Moschina iz Trsta 8:7, Gabrijela Puklina iz Susedgrad Sokola - prekid zbog ozljede i na kraju u finalnoj borbi protiv Brune Reze iz Dubrave, u do kraja izjednačenoj borbi, Rezo je našao načina te sa dva odlična pogotka šakom krajem borbe poveo i pobijedio 2:0, a Antonio ostao sa SREBRNIM ODLIČJEM.

FRANJO GUCIĆ u kategoriji - 80 kg je u prvoj borbi izašao Luki Horvatu iz Jastreba od kojega je izgubio 6:14. Franjo nije odradio borbu onako kako on može, iako je Horvat završio na prvom mjestu i u zadnje vrijeme je u odličnoj formi.

Ovo natjecanje je jedno od pripremnih natjecanja za Seniorsko državno prvenstvo i za Nikolu Boju koji ide 14. ožujka kao član reprezentacije u Nizozemsku na Dutch openu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.