Sport

Stolni tenis

Hrvatska na krilima Gaćine izborila EP!

Hrvatska na krilima Gaćine izborila EP!

Hrvatska muška stolnoteniska reprezentacija izborila je direktan plasman na ekipno Europsko prvensvo koje će se igrati u Luksemburgu od 13. do 17. rujna 2017

U trećem susretu skupine D Hrvatska je u Minsku svladala Bjelorusiju sa 3:0! I to Bjelorusiju predvođenu Vladimirom Samsonovim, jednom od najboljih europskih i svjetskih igrača koji drži osmo mjesto na svijetu!

Hrvatska je imala veliku prednost uoči ovog meča s obzirom da smo u Varaždinu slavili sa 3:0 i tek dva izgubljena seta. Tako da je naš najbolji igrač Andrej Gaćina postavljen na treću poziciju, dok je priliku za otvaranjem susreta dobio Tomislav Pucar. I pokazalo se kao pun pogodak jer je naš mladi reprezentativac 'skinuo' velikog Vladija. Poveo je 2:0, u trećem setu je kod 9:9 imao i dva servisa, da bi odluka pala u četvrtom setu kojeg je uzeo sa 11:9.

- Pucar je odigrao odličan meč, diktirao je igru jednom Samsonovu. Vladi nije očekivao takvu njegovu igru - oduševljeno je prepričavao izbornik Neven Karković.

Inače, ovo je Pucaru najveća pobjeda u karijeri, još bolja je sjela ova vijest kad znamo da 2. veljače starta EP do 21 godine na kojem je naš reprezentativac drugi nositelj.

U nastavku meča Frane Kojić lošije je otvorio s Pavelom Platonovim, prvi set 11:7 za Bjelorusa, vodio je Bjelorus i u drugom da bi Kojić slavio sa 13:11. U četvrtom setu Kojić je propustio dvije meč lopte, a sve to nadoknadio je u petom setu.

Gaćina je vrlo brzo riješio pitanje pobjednika, nakon neizvjesnijeg otvaranja sljedeća dva Aliaksandra Khanina ostavio je na pet i tri poena.

- Meč s Platonovim je također bio odličan meč, mnogo fantastičnih poena. Još uvijek se dimi iz kuta gdje je bio Kojić, koliko je samo bombi potegnuo. Gaćina je odigrao rutinirano, iako je s druge strane stola stajao perspektivni igrač koji bi jednog dana mogao biti ozbiljan stolnotenisač. Po mojem mišljenju bio je na 50 posto svojih mogućnosti što je itekako bilo dovoljno za pobjedu.  

S ovom pobjedom Hrvatska je prva u skupini D, te nam preostaje meč s Izraelom koji bi se trebao igrati 7. travnja. U prvom susretu slavili smo sa 3:0.

Bjelorusija - Hrvatska 0:3

Samsonov - Pucar 1:3 (9:11, 4:11, 11:9, 9:11)
Platonov - Kojić 2:3 (11:7, 11:13, 3:11, 14:12, 8:11)
Khanin - Gaćina 0:3 (10:12, 5:11, 3:11)


Reci što misliš!