Sport

Nogomet, Premiership

Vratar Howard: Jelavić nas može odvesti na višu razinu

Vratar Howard: Jelavić nas može odvesti na višu razinu

Mnogo pozitivnog naboja skupljeno je u engleskom nogometnom premierligašu Evertonu na kraju sezone, u kojoj je klub završio kao sedmi na ljestvici.

Hrvatski napadač Nikica Jelavić najzaslužniji je za optimizam koji se nadvio na Goodison Parkom, a hvalospjeve je na njegovu adresu poslao i prvi vratar momčad, iskusni Tim Howard.

- Bio je briljantan u našem dresu. Njegova kupnja se stvarno može nazvati "krađom". Platili smo malo, a dobili genijalnog nogometaša - rekao je Howard i nastavio:

- Mislim da je prošle sezone, dok je igrao u Rangersu, zabio 17 pogodaka. Kod nas je postigao 11. Zajedno su te brojke, za jednu sezonu, stavrno impresivne. Ako nas netko može odvesti na razinu više, onda je definitivno to Jelavić.

Na kraju je 33-godišnji američki vratar zaključio:

- Tražili smo klasnog napadača i pronašli smo ga u Jelaviću. Mogu samo zamisliti kakav će biti iduće sezone, jer trebalo mu je nevjerojatno malo vremena da se uklopi. Odmah na startu je počeo zabijati, a može biti samo bolji sada kada se priviknuo na klub, na igru i na našu koncepciju. Iznimno je talentiran nogometaš i isto tako strašno nezgodan za čuvanje. Ima kvalitetne obje noge, zna s loptom, jak je... Ukratko, ima sve.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.