Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Kagawa definitivno odbio produljiti ugovor s Borussijom

Kagawa definitivno odbio produljiti ugovor s Borussijom

Ono što je već dulje vrijeme izvjesno, u ponedjeljak je potvrdio sportski direktor Borussije Dortmund Michael Zorc - Shinji Kagawa neće produljiti ugovor s njemačkim prvakom.

Sjajni japanski nogometaš, koji je u ljeto 2010. došao u Dortmund iz Cerezo Osake za samo 350.000 eura odštete, ima ugovor sa ''crno-žutima'' još godinu dana. Klupski čelnici su mu prije nekoliko tjedana ponudili nastavak suradnje, ali kako je vrijeme odmicalo, postajalo je sve jasnije da Kagawa (23) nema namjeru potpisati novi ugovor.

- U ponedjeljak sam se sastao s Kagawinim agentom Thomasom Krothom koji mi je potvrdio da Shinji definitivno neće produljiti ugovor - izjavio je Zorc za Bild.

Prilično je, stoga, izvjesno da će Japanac već ovo ljeto napustiti Borussiju jer bi u suprotnome klub mogao ostati bez ikakve odštete. Već se neko vrijeme kao Kagawino moguće novo odredište spominje Manchester United čiji je menadžer Alex Ferguson u subotu bio na finalu Njemačkog kupa i, pretpostavlja se, gledao upravo 23-godišnjeg ofenzivnog veznjaka koji je ove sezone u Bundesligi postigao 13 golova i 12 puta asistirao.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.