Sport

Košarka, A-1 Liga za ostanak

Poraz Puntamike za oproštaj od A-1 Lige

Poraz Puntamike za oproštaj od A-1 Lige

Poraz koji vodi u A-2 Ligu košarkaša

Košarkaši Sonik Puntamike večeras su u 9. kolu Lige za ostanak u Jazinama ugostili momčad Dubrovnika. Nažalost Puntamičani neće po dobrome pamtiti ovu večer. Bolja od Sonik Puntamike, večeras je bila momčad Dubrovnika rezultatom 71-63. Ovim porazom Sonik Puntamika oprostila se od A-1 Lige.

Obje momčadi nalazile su se na posljednje dvije pozicije na ljestvici, i domaćinu je trebala pobjeda od 5 i više razlike kako bi se oslobodio briga u zadnjem kolu oko ostanka.

Breme opterećenja kao da je na početku utakmice sputalo domaćina. Promašaje Šarlije i Pešuta kaznio je već nakon prve dvije minute utakmice najbolji igrač i strijelac gostiju Toni Bizaca, koji je s dvije uzastopne trice postavio početnih 0-6. Prvi koš za Puntamiku postigao je Šarlija, a uskoro je domaćin ubačajima s linije slobodnih bacanja preko kapetana Jurjevića u 7. minuti i minimalno poveo (11-10). Nažalost momci trenera Selina do kraja prve četvrtine nisu ubacili koš iz igre, dok su gosti koševima Bizace i Petkovića otišli na odmor prednošću 13-17.

Bizaca i Petković nastavljaju i početkom druge četvrtine puniti zadarski koš. Upravo nakon postignute treće trice Bizace u 14. minuti, prednost Dubrovnika iznosi za ovu utakmicu velikih + 10 (19-29). Loše je u tim trenucima izgledala Puntamika, jedino je Čakarun svojim ubačajima održavao domaćina u igri. Došao je Sonik nakon trice Jurjevića i koševima Čakaruna i Marića serijom 9-2 na minus tri (28-31), dvije minute prije kraja poluvremena. Međutim prvo Hajdić a zatim i Došen tricom nakon ubačaja Marića ponovo su povećali prednost gostima. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 30-38 za Dubrovnik.

U prvih pet minuta drugog poluvremena bolje se snašao domaćin. Bio je to dio utakmice u kojem su obje strane mnogo griješile, ali je domaćin dopustivši gostima samo jedan ubačaj iz igre, nakon četiri koša Šarlije i pogođenog bacanja Marića ponovo smanjio zaostatak na 37-40. Po starom običaju, gosti su loptu prepustili Bizaci i Petkoviću koji su iz sve silne napade domaćina dovukli Dubrovnik na kraju treće četvrtine do + 4, 49-53.

Nervozno i bez koševa prošle su prve dvije minute posljednje četvrtine. Toni Bizaca ubacio je prvi, uzvratio je domaćin preko Šarlije da bi nakon toga Ivan Begić u 33. minuti svojom prvom tricom na utakmici zaledio krv u žilama domaće momčadi (51-58). Novu nadu da domaćin može dostići goste, probudio je Čakarun ubacivši pet svojih koševa u kratkom razmaku, tako da se u posljednje tri minute utakmice ušlo rezultatom 59-62. Odgovorili su gosti koševima Perića i Karaća (59-66) da bi potom Marino Šarlija sam ubacivši četiri koša uveo svoju momčad u posljednju minutu utakmice zaostatkom -3, 63-66. Posljednji pokušaj Puntamike da prvo izjednači a onda možda i dobije utakmicu pošao je u vjetar nakon što je kapetan Jurjević u dva navrata neprecizno gađao za tri poena. Gosti iz Dubrovnika uhvatili su loptu i nakon pogođenih bacanja Perića njihovo slavlje je moglo početi. Konačan rezultat na kraju utakmice glasio je 63-71 za Dubrovnik.

Na kraju utakmice Marino Šarlija ubacio je najviše u redovima Puntamike, 17 koševa i 6 skokova. Čakarun je dodao 16 koševa, Pešut 11. Toni Bizaca u redovima Dubrovnika ubacio je 18 koševa, koš manje pridodao je Petković (17). 

KK Sonik Puntamika - KK Dubrovnik  63-71 (13-17,17-21, 19-15,14-18)

KK Sonik Puntamika: Marić 7, Pešut 11, Šarlija 17, Jurlina, Jurjević 10, Grabovac, Segarić, Dražović 2, Glavan, Ramljak, Vraneš, Čakarun 16

KK Dubrovnik: Perić 8, Hajdić 10, Karać 2, Begić 9, Petković 17, Bizaca 18, Oštrić 2, Došen 3, Diminić 2


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.