Sport

Nogomet, Liga prvaka

Gomis: Najsretniji dan u Lyonu, presudilo je Lekino isključenje

Gomis: Najsretniji dan u Lyonu, presudilo je Lekino isključenje

Napadač Lyona Bafetimbi Gomis s četiri je pogotka na maksimirskom stadionu dao najveći obol u pobjedi Lyona nad Dinamom 7-1 u 6. kolu Lige prvaka.

Gomis do srijede navečer nikada u dresu ''lavova'' nije zabio tri gola na istoj utakmici. U Maksimiru je zabio četiri! Pritom je postao autor najbržeg hat-tricka u povijesti Lige prvaka. Gomisu je trebalo svega sedam minuta da postigne tri pogotka (od 45. do 52. minute), dok je dosadašnjem rekorderu Mikeu Newellu, koji je 1995. godine postigao tri gola za Rosenborg protiv Blackburna, trebalo devet.

Lyon je, uz pomoć Real Madrida koji je u Amsterdamu pobijedio Ajax sa 3-0, prošao u osminu finala...

- Ovo je jedan od najsretnijih dana koje sam proživio igrajući u Lyonu. Prvi puta sam uspio postići četiri pogotka na jednoj utakmici. Prekretnica ove utakmice je bilo Lekino isključenje. Prije toga se domaća momčad nije plašila napadati nas, a mi nismo bili dovoljno agresivni. Crveni karton je za Dinamo bio nesretan trenutak, jer smo mi nakon toga zavladali terenom. Nismo bili obeshrabreni u poluvremenu.

Doduše, nakon prvih 45 minuta dvaju utakmica, u Zagrebui i Amsterdamu, Lyon je još uvijek bio za pet golova ''kratak''. Gomis tvrdi da je njegova momčad vjerovala u čudesni rasplet...

- Smatrali smo da imamo šansu, iako malenu. No, dobro smo se pripremili.

Momčad hrvatskog reprezentativnog braniča Dejana Lovrena od Real Madrida je dobila veliku pomoć u Amsterdamu, a Gomis sugerira kako ih je Marseille inspirirao na pothvat u Zagrebu.

- Večer ranije gledali smo na televiziji kako se Marseille vratio protiv Borussije Dortmund i pobijedio s 3-2, iako je gubio s 2-0 - veli Gomis.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.