Sport

Nogomet, Primera

Barça ne gubi s Carlesom Puyolom u sastavu

Barça ne gubi s Carlesom Puyolom u sastavu

Barcelonin 3-1 poraz u Milanu od Intera u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka u sezoni 2009/2010 posljednja je utakmica koju je europski prvak izgubio s Carlesom Puyolom u sastavu.

Nije 33-godišnjega karizmatičnog kapetana katalonske momčadi bilo u sastavu Josepa Guardiole u subotu, kada su prvaci poraženi (1-0) prvi put ove sezone u Primeri na gostovanju kod Getafea u srazu 14. kola.

Nije također Puyola bilo niti pri jednome od pet prošlosezonskih Barceloninh poraza, koliko su ih Katalonci ukupno skupili u svim trima natjecanjima (od Herculesa i Real Sociedada u Primeri, od Betisa i Real Madrida u Kupu kralja, te od Arsenala u Ligi prvaka). Za razliku od prošle sezone, koju su mu uništile ozljede (list, koljeno, zadnja loža), 33-godišnji je stoper u subotu bio zdrav, ali ga je trener Guardiola odlučio poštedjeti jer još uvijek nije sasvim spreman.

Nedavno je španjolski reprezentativac rekao da ima namjeru igrati profesionalni nogomet još devet godina. S obzirom na pozitivan utjecaj koji ima na najbolju svjetsku momčad, izgleda da taj cilj i nije tako nerealan.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.