Sport

Košarka, A1 Liga za prvaka

Borik poslužio Zaboku za prvu pobjedu u Ligi za prvaka

Borik poslužio Zaboku za prvu pobjedu u Ligi za prvaka

Zagorci su protiv Borik Puntamike vodili gotovo cijelu utakmicu. Ligu za prvaka tako ipak neće zaključiti s brojkom 0 u rubrici pobjede

Košarkaši Zaboka u 13. kolu konačno su upisali svoju prvu pobjedu u A-1 Ligi za prvaka. Uz 16 upisanih asistencija i 11 skokova više u odnosu na protivnika (tome je, doduše, kumovao loš šut gostiju) Zagorci su u Bedekovčini sa 76-56 svladali Borik-Puntamiku.

"Dočekali smo svoju priliku i čestitam svojim igračima. Bili su u teškom stanju. U ritmu srijeda - subota igrali smo protiv teških protivnika, no unatoč ozljedama Roberta Leža i Jure Lozančića skupili smo snage za današnju pobjedu. Zadovoljan sam. Sada nas čeka još jedna utakmica i, s obzirom na promjene u igračkom kadru, mislim da na kraju možemo reći da je ovo bila iznimno uspješna sezona. Nadam se da će ovi igrači koji su igrali u Ligi za prvaka sljedeće sezone od toga imati koristi", rekao je nakon trijumfa trener Zaboka Dragutin Črnjević.

Strateg Zaboka uz spomenute Leža i Lozančića još otprije ne može računati na centra Filipa Kraljevića, no unatoč tome njegova momčad odmah na početku pokazala je da bi ovo mogla biti večer kad će prekinuti niz od 12 uzastopnih poraza.

Poslije koša Ivana Perinčića na nešto više od šest minuta do isteka prve četvrtine domaćini su imali 11-4, a iako je Borik nešto kasnije napravio 9-0, početnih 10 minuta Zagorci su na krilima Tonija Brnasa i Saše Jankovića zaključili na 21-16.

Vodstvo su održali i do velikog odmora, na koji su otišli s 31:24. Borik je pritisnuo kad je napravio seriju 8-0 za minimalni zaostatak 42-41. No, u tim trenucima kad se lomila utakmica Zabok je počeo zabijati iz teških situacija. Prvo je Perinčić nakon skoka u napadu pogodio za "2+1", Brnas je nakon toga malo nagazio liniju za tricu i zabio preko ruke, a na 1:45 min. do isteka treće četvrtine Igor Peklarić poslije dva promašena slobodna bacanja Jure Škifića pogađa koš i dodatno slobodno bacanje za 50-41.

Prvo dvocifreno vodstvo Zagorci, međutim, nisu okusili sve do četvrte četvrtine kad im je Janković donio 58-48. No, od tog trenutka pa nadalje Zadrani su počeli tonuti pa se konačna razlika naposljetku popela i na možda čak i nerealnih +20 za Zabok.

"Osjetio sam umor kod naših igrača. U zadnjih pet susreta imali smo najteže protivnike, a ova utakmica bila je tvrda. Jednostavno fizički nismo mogli odgovoriti. Proizvod toga je loš šut za tricu (2/18), a isto tako slobodna bacanja šutirali smo tek 48%. Bila je to zaslužena pobjeda Zaboka", zaključio je poslije susreta trener Borika Neven Plantak.

U dresu pobjednika Peklarić je uz šut 6/8 upisao 17 koševa. Brnas je ostvario double-double s 15 poena i 10 skokova, Perinčić je uknjižio 11 poena i devet skokova, a na suprotnoj strani dvocifreni su bili Marino Šarlija s 14 te Škifić s 10 koševa.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.