Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Bundesliga: Lakić zapucao penal, pobjeda Hoffenheima

Bundesliga: Lakić zapucao penal, pobjeda Hoffenheima

Nogometaši Kaiserslauterna startali su u ovosezonsko izdanje Bundeslige s dvije vezane pobjede. U preostalih šest kola upisali su još samo bod.

U nedjelju im je četvrti uzastopni poraz nanijela gostujuća momčad Eintrachta, a bilo je rezultatski sigurnih 3-0 sastava koji je stopostotan iz posljednjih 270 bundesligaških minuta. Na pobjede protiv Nürnberga (2-0) i Stuttgarta (2-1) nadograđena je i ova nedjeljna, kojom je momčad dokazala dobru formu.

Sve je možda moglo biti i drugačije da u 26. minuti utakmice udarac Srđana Lakića s bijele točke nije zaustavio golman Nikolov. Rezultat je tada još bio onaj početni. Inače, hrvatski nogometaš sam je izborio jedanaesterac nakon što ga je u duelu unutar kaznenog prostora nepropisno zaustavio Tzavellas.

Kazna je za domaćina stigla u posljednjoj minuti prvoga poluvremena, kada je Gekas pogodio za 1-0. Loptu je u toj akciji izgubio novopečeni hrvatski reprezentativac Ivo Iličević. Gekas, koji se u rujnu oprostio od grčke reprezentacije, zabio je u 67. za povećanje vodstva. Udarcu je prethodilo ubacivanje iz kuta. Golom s nekih šest metara Meier je u 83. minuti postavio konačnih 3-0.

Iličević i Lakić (požutio u 88. zbog prekršaja) odigrali su kompletan susret.

Nakon četiri bundesligaške utakmice bez pobjede, nogometaši Hoffenheima napokon su stigli do tri boda. U susretu 8. prvenstvenog kola svladali su Borussiju iz Mönchengladbacha 3-2.

Pobjedu je domaćin izborio u drugom poluvremenu kroz koji je nadoknadio uvodni pogodak gostiju (Bobadilla), ali i u kojem su mu doći do pobjede pomogla dva crvena kartona Borussijinih igrača.

Najprije je, dok su snage na travnjaku još bile poravnate, Demba Ba poravnao na 1-1. Dogodilo se to odmah nakon odmora tijekom kojega je Vedada Ibiševića na travnjaku zamijenio Boris Vukčević. Potencijalni hrvatski reprezentativac izborio je jednu loptu i proslijedio je Mlapi, asistentu za gol.

Brojčano se gost počeo rasipati u 62. minuti. Juan Arango, veznjak iz Venezuele, nemilosrdon je kopačkom u trbuh udario Sejada Salihovića za što je kažnjen direktnim isključenjem. Već pet minuta kasnije rezultat je povišen nakon što je Salihović izveo korner, a Ba zasmetao Andersonu od čije se glave lopta odbila u gol.

I za treći je gol bila je zaslužna kombinacija Ba-Salihović. Prekršaj vrijedan crvenog kartona i udarca s bijele točke na Senegalcu je, u 81. minuti utakmice, napravio Sebastian Schachten. Precizan je bio Salihović (treći gol u Bundesligi) koji je u 92. zbog simulacije dobio žuti karton. Minuti prije toga Idrissou je smanjio na 3-2.

Zbog crvenog kartona zarađenog u prošlome kolu protiv Mainza, utakmicu je propustio Josip Šimunić.

Bundesliga, 8. kolo, nedjelja:

Kaiserslautern - Eintracht 0-3 (Gekas 45, 67, Meier 83)

Hoffenheim - Borussia Mönchengladbach 3-1 (Ba 46, Anderson 67-ag, Salihović 82-11m / Bobadilla 13, Idrissou 90+1) 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.