Sport

Nogomet

Bjelanović: Nismo favoriti u Serie B

Bjelanović: Nismo favoriti u Serie B

Talijanski nogometni portal Tuttomercatoweb donosi intervju sa Sašom Bjelanovićem (30), hrvatskim napadačem Vicenze, momčadi koja se natječe u talijanskoj Seriji B.

Prošle sezone je Bjelanović došao u Vicenzu na posudbu iz Torina, a od ove je i službeno igrač Vicenze. Njegov je to ukupno jedanaesti klub u karijeri i sedmi u Italiji gdje je branio boje Coma, Chieva, Genoe, Leccea, Ascolija i Torina.

Bjelanović je prošle sezone postigao 12 pogodaka u Seriji B, uz dva pogotka u Kupu, a što očekuje od nadolazeće pod vodstvom novoga trenera Rolanda Marana otkrio je u ovom razgovoru.

- Nisam očekivao odlazak Angela Greguccija (otišao u Atalantu, op. a.), nitko nije, no njegov je potez razumljiv. Nije lako odbiti klupu prvoligaša, pogotovo nakon svega što je za nas napravio. Mislim da je zaslužio otići, a nadam se da ćemo mi pod Maranovim vodstvom pružati dobre igre.

* Kakav je bio vaš odnos s Greguccijem?

- S Greguccijem me vežu samo lijepe uspomene, on mi je ukazao puno povjerenje, a ja smatram da sam ga opravdao. Od njega sam naučio mnogo na ofenzivnom i defanzivnom planu igre, veže nas uzajamno poštovanje.

* Što očekujete od suradnje s Maranom?

- Nikada nisam imao problema sa trenerima. Ja samo na travnjaku pokušavam opravdati njihovu vjeru u mene.

* Kakve su vaše prognoze vezane uz start natjecanja u Seriji B?

- Očekujem izjednačenu ligu. Moramo biti oprezni da ne bismo kiksali, stoga u svaku utakmicu trebamo ući s pravim stavom.

* Smatrate li da su Lecce, Torino i Reggina najveći favoriti?

- Pred sam početak ne, a kasnije ćemo vidjeti - zaključio je Bjelanović.

Reci što misliš!