Sport

Košarka, A-1 Liga za prvaka

Sagadin: Neće biti lako u Splitu

Sagadin: Neće biti lako u Splitu

Vraća se Stipčević

Košarkaši Zadra danas u 19 sati igraju na gostovanju kod Splita. Splićani su nezavidnoj situaciji jer dobrano kaskaju za vodećom trojkom koja ima po jedan poraz u prvenstvu, dok su ih Žuti već sakupili četiri pa će bez večerašnje pobjede teško do plasmana među tri.

Posljednji poraz Split je doživio na Gripama od Cibone prošli tjedan, a prije desetak dana Zadar je potpuno zasluženo slavio u Krešinom domu. Dobra obrana i efikasan napad Zadra Splićanima tada nije pružio ni milimetar šanse.

Zadar je ove sezone triput svladao Žute, a jednom je to Zadranima uspjelo i na Gripama gdje ih tradicionalno, u velikom broju, prati Tornado.

- Ne gajimo iluzije da ćemo lako do pobjede u Splitu, bit će to teška u utakmica, prije svega jer je igramo na gostujućem terenu. No mi ćemo napraviti sve da ih pobijedimo, kaže Sagadin.

Splićani su u prošlom kolu zamalo skinuli skalp Ciboni, i iz tog podatka je jasno kakav protivnik očekuje Zadar.

- Dvije, tri minute prije kraja bilo je "povuci-potegni", jer Split objektivno ima kvalitetnu momčad. Imaju tri jaka stranca i šest kvalitetnih domaćih igrača koji mogu zapapriti, upozorava Zmago, a najviše se pribojava šuta za tri Splitovih centara, te povratnih lopti Shannona i Gordona nakon prodora.

Kvalitete Splita su Zadranima poznate, a ono što će najviše zaintrigirati navijača Zadra uoči momčadi ove utakmice jest povratak Roka Stipčevića u kadar momčadi nakon tri i pol tjedna.

-  Rok je od ponedjeljka normalno trenirao, i bit će u rotaciji protiv Splita. Protiv Splita od njega ne očekujem da odigra glavnu ulogu, već da nam pripomogne, zaključio je Zmago sa zadovoljstvom dodavši da se radi o "stožernom igraču i neformalnom lideru na terenu".

Osim povratka Stipčevića, atmosferu u momčadi podigla je i pobjeda nad Zagrebom u prošlom kolu. Primijetio je to i trener Zadra:

- Nakon pobjede protiv Zagreba osjetio sam da je igračima laknulo. Dobili smo sve tri utakmice koje smo morali kod kuće (nap.a Cibona, Split, Zagreb)  i sad ćemo na gostovanjima igrati opušteniji. Mislim da ćemo u Splitu odigrati dobru partiju, za kraj je poručio Zmago.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti