Sport

Košarka, A-1 Liga za prvaka

Cibosi iz mini-štrajka po +9, Split juri razliku

Cibosi iz mini-štrajka po +9, Split juri razliku

Košarkaši Cibone odbili su trenirati večer pred gradski derbi u kojem love pobjedu od devet razlike

Pred susret 14. kola Lige za prvaka protiv Zagreba, uzbuđenja pod Tornjem započela su čak 24 sata prije podbacivanja, javlja portal košarka.hr .

Košarkaši Cibone odbili su trenirati večer pred gradski derbi u kojem love pobjedu od devet razlike budući da prema hrvatskim igračima u momčadi klub nije podmirio financijske obveze. Naime, plaće im kasne četiri mjeseca, a nije ispoštovan niti rok da će dvije plaće biti podmirene do 10. svibnja.

Nakon što su odbili trenirati (po)javio se direktor Bože Miličević koji se sastao s predstavnicima igrača te je obećano da će plaće sjesti na račune do kraja tjedna. Nije sasvim jasno zašto se sada kad je klupski račun navodno blokiran zbog duga Davoru Pejčinoviću, domaćim igračima ne može isplatiti plaća, a istovremeno su Amerikancima sve obveze podmirene.

No, Cibosi su se normalno pojavili na momčadskom sastanku u utorak ujutro, na dan utakmice, te će od 19h juriti trijumf protiv Zagrebaša od 9 razlike koji bi im donio treće mjesto na ljestvici.

Rezultat zagrebačkog gradskog derbija osluškivat će i na Gripama gdje Žuti dočekuju Svjetlost. Brođane su u Slavonskom Brodu svladali s +21, a sada će im u slučaju Zagrebovog slavlja pod Tornjem trebati skoro trostruko više žele li Splićani na drugo mjesto. Pobjedi li Cibona, Split će u doigravanje s druge pozicije.

Raspored 14. kola:

Šibenik - Zadar 16h, HTV 2
Split CO - Svjetlost 19h
Cibona - Zagreb Crobenz 19h
Dubrava - Cedevita 19:30h


Reci što misliš!