Sport

Hrvanje

Hrvači Zadra najbolji u regiji

Hrvači Zadra najbolji u regiji

Tradicionalno održavanje turnira između hrvačkih klubova Zadar, Šibenik, Gospić i Split nastavilo se i ove godine pod nazivom Otvoreno Prvenstvo Dalmacije

Ove godine na turniru održanom u Šibeniku u OŠ Petar Krešimir IV sudjelovalo je preko 90 natjecatelja iz ova četiri hrvačka kluba.

Postignut je veliki pomak u nekoliko godina rada i broj hrvača i hrvačica po malo raste što je od velikog značaj za razvoj hrvanja kao prvog olimpijskog sporta čije korjene vučemo još od antičkih Olimpijskih igara. Bez obzira na ovako dugu povijest postojanja, hrvanje ne uživa pažnju i ne popunjava medijske prostore kao neki moderni sportovi, što vjerovatno u bliskoj budućnosti neće niti uspjeti ali vrijedno je ponekad spomenuti da postoje sportaši i treneri koji ovaj sport treniraju sa puno volje i žara a nalaze se u našoj neposrednoj blizini.

Nerjetko se događa da ljudi miješauj sportove naročito ako se ne radi o nogometu, košarci ili rukometu svi ostali završavamo približno na istom mjestu i pod nekim univerzalnim nazivom. Kako vodimo borbu na sportskim borilištima tako nastavljamo i onu borbu da naš sport približimo široj javnosti koliko je god to moguće jer nama sportašima borba i natjecanje nikad ne prestaje.

Ovaj put sedamnaest sportaša i šest sportašica iz redova hrvačkog kluba Zadar opet su postigli veliki uspjeh i osvajanjem osam zlatnih medalja uvjerljivo su dominirali natjecanjem. Treniraju tri puta tjedno, rijetko kada izostaju sa treninga i na treningu vrijedno rade što im je ovaj put bio i praktični dokaz rezultatima koje su postigli. Hrvački klub Zadar predstavljali su: Adžić Ivan, Bakotić Mihovil, Begonja Vid, Bušljeta Renato, Ivanac Niko, Kovačević Marino, Krstić Emanuel, Maruna Luka, Matić Luciano, Mustajbegović Karlo, Nekić Mare i Kate, Potočnjak Šime, Sarić Lucia, Strika Roko, Šumski Josip, Marijan i Marcela, Turkeš Luka, Urić Šime i Mia, Zekanović Dominik i Zorić Tomislav.

Vjerujemo kako će nas ovi dobri rezultati pratiti i na sljedećim natjecanjima a nadamo se da će naši građani i ove godine već VI put u srpnju na Poljani Ivana Pavla II moći uživati u istinskim priredbama naših atleta.


Reci što misliš!