Sport

plivanje

Kup Regije 1: Plivači PK Jadera ekipno osvojili 5. mjesto u ženkoj i muškoj konkurenciji

Kup Regije 1: Plivači PK Jadera ekipno osvojili 5. mjesto u ženkoj i muškoj konkurenciji

Proteklog vikenda,18. i 19. veljače 2017. na 50m bazenu Poljud u Splitu održan je prvi Kup Regije 1 na kojem je nastupilo devet klubova iz regije.

 Natjecanje je ekipno, a za klub se po disciplini boduju najbolji plivač i plivačica  u općoj/seniorskoj kategoriji te u kategoriji kadeta dok se ekipni poredak formira zajedno i plivačice i plivači. U 3 dijela natjecanja boje PK Jadera branilo je 14 članova.

U muškoj konkurenciji opće kategorije najuspješniji je bio junior Leo Bavdek čijih se svih  6 nastupa bodovalo kao najuspješnije trke te je za klub sakupio 3404 boda, dok je u kadetskoj konkurenciji  bio najuspješniji Noa Kuman čija se jedna trka bodovala u općoj, a 5 u kadetskoj konkurencji  i  za klub je doplivao do 2522 boda.  U muškoj konkurenciji do bodova za klub su doplivali i: Filip Smolić u 5 disciplina, Sandro Barić u 3 discipline, Lovre Jerak i Mateo Škalec u 2 discipline dok su u jednoj disciplini bodove osvojili Duje Grgić i Roko Zubčić.

U ženskoj konkurenciji opće kategorije najuspješnija je bila ml.juniorka Ellena Šušteršić čijih se svih  6 nastupa bodovalo kao najuspješnije trke te je za klub osvojila 2954 boda, dok je u kadetskoj konkurenciji  najuspješnijia bila Marija Kuman koja je u 6 nastupa doplivala do 2207 bodova. Do bodova u ženskoj konkurenciji su doplivale i Tonka Krstić u 5 disciplina, Ema Krstić u 4 discipline, te Petra Dobrić u jednoj.

U ekipnom poretku naš klub se plasirao na 5 mjesto sa 23738, plivači su sa 12594 bodova zauzeli treće mjestno, dok su plivačice sa 10227 bodova na petom mjestu, te smo u mixed muško/ženskoj štafeti osvojili 917 bodova.

Ekipa koja je nastupila na natjecanju: Sandro Barić, Leo Bavdek, Petra Dobrić, Duje Grgić, Lovre Jerak, Tonka Krstić,  Ema Krstić, Noa  Kuman, Marija Kuman, Dorijan Marin, Filip Smolić, Mateo  Škalec, Ellena Šušteršić, Roko Zubčić

Treneri koji su vodili ekipu: Marijan Čulina, prof, Edgar Nimac.


Reci što misliš!