Sport

Slovenska organizatorica

Slovenka Damjana Kirm među samo 10 žena u svijetu sa licencom FIFA-e

Slovenka Damjana Kirm među samo 10 žena u svijetu sa licencom FIFA-e
siol.net/L.G.

Slovenki Damjani Kirm, sportskoj menadžerici i jednoj od samo deset žena u svijetu sa licencom FIFA-e za organiziranje nogometnih utakmica, uspijeva nemoguće, pa pa tako uspješno surađuje i s Dinamom i s Hajdukom, a organizirala je i prijateljsku utakmicu dvaju klubova iz sjeverne i južne Koreje koje su formalno još u ratnom stanju

"Moja strpljivost, osjećajnost i brižnost dobro kontroliraju osjećaj dominacije i moći, te agresivnost koje su karakterističnije za muškarce", ispričala je u razgovoru za slovenski portal Siol.net, tumačeći kako se snalazi u domeni u kojoj dominiraju muškarci.

Njena agencija bavi se organizacijom zimskih i ljetnih priprema za brojne klubove među kojima su i hrvatski.

"Upiti klubova počinju nekoliko mjeseci pred sezonu priprema, a mi im sastavimo ponudu prilagođenu njihovim zahtjevima i potrebama", ispričala je Damjana.

U poslu kojim se bavi već osam godina  susreće se  s najpoznatijim igračima, trenerima i menadžerima iz Europe i Azije, a među njima je i dosta poznatih imena iz hrvatskog nogometa.

"Općenito mogu reći da su nogometaši i treneri vrlo zanimljive osobnosti, ima i onih koji su zahtjevni i vrlo hiroviti, ali očito imam sreću da uvijek radim sa vrlo ljubaznim ljuudima, a sama sam po prirodi flegmatik i lako manevriram u muškom svijetu u kojemu je mnogo temperamenta", pojasnila je.

Budući da dobro surađuje s klubovima, pa i kad su to konkurentske ekipe, u Sloveniji je na derbi utakmice zovu i ljubljansk aOlimpija i Maribor, a slično je, kako kaže, i s njenim iskustvima s Dinamom i Hajdukom kojima je već organizirala pripreme, za što je dobivala pohvale.

A na pitanje kakav je Zdravko Mamić kojega zove "alfa i omega" zagrebačkog kluba, kaže da je odličan dok ga netko ne naljuti, što ona još nije doživjela.

Dobro se kaže razumije i s Robertom Prosinečkim, trenerom Azerbejdžana.
"Vrlo je dostupan i svi ga obožavaju jer ima jednako pozitivan odnos prema ljudima, bez obzira jesu li to njegovi pomoćnici, šoferi ili kuhari".

Slovenija bi po njenoj ocjeni s obzirom na klimu i prirodne uvjete mogla biti  još privlačna destinacija za sportske pripreme kad bi imala bolju sportsku infrastrukturu i hotele, pa bi tada konkurirala i susejendoj Austriji, a ovako najčešće klubovima organizira pripreme u Turskoj.

"I Slaven Bilić bi svoj West Ham rado doveo u Sloveniju, ali mi nemamo hotel s pet zvjezdica u blizini igrališta koji bi odgovarao klubu iz engleske prve lige. Turski Galatasaray je doduše bio na Bledu, ali samo pet dana, pojašnjava.

Kod nje se za pripreme u Sloveniji zanimao i  turski Bešiktaš, ali uz vrlo teške zahtjeve koje nije mogla zajamčiti.

"Tražili su lokaciju gdje neće čuti crkvena zvona niti i gdje nema svadbenih povorki, a to je na Bledu na vrhuncu turističke sezone nemoguće",  kazala je slovenska organizatorica priprema za nogometne klubove.


Reci što misliš!