Sport

Nogomet, Serie A

Roma se pobjedom vratila na drugo mjesto

Roma se pobjedom vratila na drugo mjesto
asroma.com

U posljednjem susretu 29. kola talijanskog nogometnog prvenstva Roma je pobijedila Sassuolo 3-1 vrativši se na drugo mjesto ljestvice

Gosti su poveli u devetoj minuti golom Gregoirea Defrela, no Roma je do kraja poluvremena okrenula rezultat. Strijelci su bili Lenadro Paredes (16) i Mohamed Salah (45+2). Rimljani su u nastavku susreta potvrdili pobjedu još jednom golom, a pogodak je postigao Edin Džeko u 68. minuti.

U ranije odigranim susretima lider Juventus je na gostovanju pobijedio Sampdoriju 1-0, a identičnim rezultatom je Fiorentina pobijedila Crotone. Junak utakmice bio je napadač hrvatske reprezentacije Nikola Kalinić koji je drugo kolo zaredom pogotkom u 90. minuti osigurao minimalnu 1-0 pobjedu 'viola'.

Nakon što je prošle nedjelje zabio na domaćem terenu protiv Cagliarija u samoj završnici, Kalinić je ovoga puta na isti način donio pobjedu na gostovanju kod Crotonea. Naš je napadač odlično reagirao na dubinsko proigravanje Saponarea, utrčao u kazneni prostor domaćih, stigao do lopte prije domaćeg vratara i zatim ga lijepo lobao za pobjednički gol.

Bio je to 14. Kalinićev pogodak u talijanskom prvenstvu ove sezone, a 19. u svim natjecanjima.

Kalinić je igrao čitavu utakmicu, a Milan Badelj je na terenu bio do 71. minute za Fiorentinu koja je i dalje osma sa 48 bodova, pet manje od sedmog Milana. 

Mario Mandžukić odigrao je čitavu utakmicu za Juventus, dok je Marko Pjaca u 28. minuti zamijenio ozlijeđenog Dybalu u 1-0 pobjedi na gostovanju kod Sampdorije. Jedini gol za torinski sastav postigao je Cuadrado već u 7. minuti.

Lorenco Šimić i Ante Budimir ostali su na klupi domaćih.

Josim Posavec je branio za Palermo koji je poražen na gostovanju kod Udinesea 1-4. Palermo je poveo u 12. minuti golom Sallaija, no domaćin je zabio četiri gola za uvjerljivu pobjedu, a strijelci su bili Thereau (42), Zapata (60), De Paul (68) i Jankto (80). Stipe Perica je igrao za Udinese od 58. minute, dok Andrija Balić nije ulazio u igru.

Vodeći Juventus sada ima 73 boda, Roma je druga sa 65 bodova, a treći je Napoli sa 63 boda.


Reci što misliš!