Sport

Košarka, A1 Liga

Naglić nakon pobjede u derbiju: Bili smo dominantni!

Naglić nakon pobjede u derbiju: Bili smo dominantni!
Dino Stanin/PIXSELL

Košarkaši Zadra sinoć su pred nešto više od 4.000 grlenih navijača u Krešinom domu slavili nad Cibonom u najvećem derbiju hrvatske košarke

Zadrani su slavili s rezultatom 90-80 i tako se izjednačili s Cibonom po broju pobjeda u A1 Ligi, no Zagrepčani imaju utakmicu manje koja ih ponovo može vratiti u prednost.

Aramis Naglić je bio više no zadovoljan nakon pobjede iako je imao određene primjedbe na nastup svojih igrača u prvom poluvremenu:

- Mislim da smo bili svjedoci jedne dobre predstave i da publika koja je nazočila utakmici može biti zadovoljna. U početku smo mnogo griješili, ali to je uglavnom posljedica ispadanja iz ritma utakmica kakvog smo imali do prije dva tjedna. Ipak, u drugom dijelu smo se uspjeli koncentrirati i materijalizirati ono što smo imali i u prvom dijelu, a to je velik broj napada, dobra skok igra koja nam je donosila druge napade. Bili smo dominantni i čak smo drugo poluvrijeme relativno lagano dobili.

Ivan Marinković bio je impresioniran ambijentom u Krešinom domu:

- Ovo je bila vrlo važna pobjeda za nas. Došli smo, u za nas, vrlo specifičnu situaciju da imamo velik broj dana između utakmica i nismo željeli ispasti iz ritma koji smo imali u zadnje vrijeme. Želio bih se zahvaliti publici na zaista sjajnoj podršci, a na nama je sada da što bolje odradimo ostatak regularnog dijela sezone i na najbolji mogući način se spremimo za doigravanje.

Damiru Mulaomeroviću nije preostalo drugo nego da čestita Zadru na zasluženoj pobjedi:

- Zadar je zasluženo pobijedio. U trećoj četvrtini naš protivnik je bio mnogo bolji. U uvodnim minutama te dionice iskažnjavali su nas u svakom mogućem pogledu, dok mi nismo bili dovoljno koncentrirani i hrabri da iskoristimo dobre momente koje smo imali u određenim trenucima. Ova utakmica je možda bila čak i važnije nama nego Zadru radi poretka na tablici, ali nažalost bili smo dekoncentrirani, pogotovo vanjska linija. Nije moguće pobijediti u Zadru sa samo dva raspoložena igrača.

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!