Sport

Hrvatska nogometna reprezentacija

Ante Čačić želi Hrvatsku u Zadru, može li NK Zadar tu ideju realizirati?

Ante Čačić želi Hrvatsku u Zadru, može li NK Zadar tu ideju realizirati?
NK Zadar

Izbornik Ante Čačić, koji je na svojim trenerskim počecima, između ostalih, trenirao i NK Zadar dok je bio u trećoj ligi bivše države, iz Estonije je poručio kako bi volio da se prijateljska utakmica u lipnju, uoči važnog kvalifikacijskog ogleda protiv Islanda, odigra u Zadru

No, tamošnji nogometni klub je u ogromnim financijskim problemima, pred bankrotom, i survao se u treći rang natjecanja prvi put otkako je samostalne Hrvatske.

Zadar je dao ovoj reprezentaciji nekoliko ključnih igrača, velikih zvijezda svjetskog nogometa kao što su Luka Modrić, Danijel Subašić, Šime Vrsaljko i Dominik Livaković, njihova je također velika želja da reprezentacija gostuje u gradu Sv. Donata, no veliko je pitanje je li NK Zadar sposoban u tako kratkom vremenu adaptirati stadion koji je u prilično lošem stanju.

Može li nova uprava na čelu sa Svetkom Ćustićem pokrenuti nogometni Zadar i organizirati prvo gostovanje hrvatske nogometne reprezentacije u gradu? Tko bi uopće bio suparnik, jer u uvjetima kakvi su trenutačno u Zadru teško da bi pristale nastupiti neke od najboljih reprezentacija, morao bi to biti manje renomiran i manje zahtjevan suparnik.

Kao ideja, Čačićeva inicijativa za svaku je pohvalu, lijepo je i od svjetskih zvijezda poput Modrića i Subašića što nisu zaboravili svoje korijene i što su spremni pomoći Zadru, no ostaje pitanje - je li ta ideja uopće izvediva?

Je li u situaciji kad gostovanje na Poljudu završi 'svastikom' uopće moguće sigurno organizirati utakmicu na malom stadionu poput zadarskoga, kapaciteta 4-5 tisuća navijača?

24sata/eZd


Reci što misliš!