Sport

s kolegija župana

S po 50 tisuća kuna Županija će sufinancirati etapu "Tour of Croatia" i "SP u mini golfu"

S po 50 tisuća kuna Županija će sufinancirati etapu
Dino Stanin/PIXSELL

Za sufinanciranje domaćinstva 3. etape biciklističke utrke „Tour of Croatia 2017.“, koja će se održati 20. travnja 2017. godine u Zadarskoj županiji izdvojit će se 50 tisuća kuna, odučeno je na Kolegiju župana.

Organizatori ove, svjetski poznate profesionalne biciklističke utrke, prepoznali su Zadarsku županiju kao jednu od najatraktivnijih turističkih destinacija koja je prepuna potencijala u cikloturizmu, te kao dobrog domaćina sportskih događanja globalne prepoznatljivosti.

Ovim sportskim događajem će u Zadarsku županiju dovesti snažna imena iz biciklističkog svijeta i osigurati prijenos i emitiranje utrke na svim eminentnim sportskim kanalima u svijetu.

Isti iznos izdvojit će se za sufinanciranje sponzorstva organizacije „Svjetskog prvenstva u mini golfu“ koje će se održati u Turističkom naselju Zaton, od 20. do 23. rujna 2017. godine.

Na ovom prvenstvu sudjeluje 60 reprezentacija iz cijelog svijeta uz nazočnost Međunarodnog olimpijskog odbora, te se ocjenjuje da će Zadarska županija kroz ovo događanje dobiti odličnu promociju destinacije te dodatnu ponudu u izvansezonskom turističkom razdoblju.


Reci što misliš!