Sport

Hokej na ledu

NHL: Gosti slavili u sve četiri utakmice

NHL: Gosti slavili u sve četiri utakmice
Twitter / @NHLBlackhawks

Hokejaši Chicaga slavili su s uvjerljivih 5-1 na gostovanju kod Pittsburgh Penguinsa, prošlogodišnjih osvajača Stanley Cupa, kojima je to bio četvrti uzasopni poraz, a sve četiri gostujuće momčadi ostvarile su pobjede u utakmicama odigranima u noći sa srijede na četvrtak

Chicago je poveo 5-0 pogocima Panarina (4), Panika (15), Krugera (20), Hosse (20) i Kera (44), a utješni pogodak za domaće postigao je Rust (46). Penguinsi su bili oslabljeni neigranjem Malkina i Letanga. Niz poraza značajno je oslabio izglede aktualnih prvaka u borbi za 'broj 1' u kojoj za vodećim Washingtonom zaostaju čak sedam bodova, nakon što su Caputalsi slavili sa 5-3 na gostovanju kod Colorada, najlošije momčadi u ligi.

Za razliku od Penguinsa Chicago je uvjerljivo prvi na Zapadu s devet bodova više od Minnesote, a Blackhawksima je do kraja osnovnog dijela sezone ostalo još pet utakmica.

St. Louis je pobjedom 3-1 u Phoenixu zasjeo na treće mjesto u Centralnoj diviziji, koje Bluesima donosi izravan plasman u doigravanje, koji im nije ugrožen čak i ako završe kao četvrti. Ugrožen nije ni Calgary unatoč domaćem 1-4 porazu od Los Angelesa. Naime, Flamesi imaju 11 bodova više od Kingsa kojima je do kraja sezone ostalo još šest utakmica. Los Angeles bi za plasman u doigravanje trebao sve pobjede, uz uvjet da Calgary ostane bez ijednog boda, a Nashville, koji trenutno drži posljednje mjesto za doigravanje, u preostalih šest utakmica ne smije osvojiti više od dva boda.

NHL rezultati, 29.3.

Colorado - Washington 3-5
Pittsburgh - Chicago 1-5
Arizona - St. Louis 1-3
Calgary - Los Angeles 1-4


Reci što misliš!