Sport

Boks

Josip Biletić srebrni u Bugarskoj

Josip Biletić srebrni u Bugarskoj
Screenshot / HRT

Hrvatski boksački reprezentativac teške kategorije u mlađim seniorima Josip Biletić osvojio je srebrnu medalju na jakom međunarodnom turniru Emil Jechev u Sofiji

Biletić je u finalu imao okršaj s aktualnim Svjetskim prvakom iz Azerbajdžana, Mahammadom Abdullayevom s kojim se odlično nosio.

- Odlično je krenuo. Prvu rundu je pobijedio čisto, a u drugoj su bili podjednaki, samo što mu je sudac u ringu bez potrebe dao brojanje. Treća je bila podijeljena, a kasnije su nam svi rekli da smo bili bolji - javio je trener Stipica Brekalo, koji je polovično zadovoljan s bodovnim rezultatom od 4-1 (30-27, 30-27, 29-28, 29-28, 28-29) za Mahammada.

Ovo je bio i veliki test za Biletića, koji je zaista odlično odradio susret protiv godinu dana starijeg kolege. Rezultat je izuzetan i najavljuje odličnu sezonu za Viranina, pred kojim je još nekoliko jakih turnira uoči Europskog prvenstva krajem godine u turskoj Antaliji. Nakon toga ga očekuje i Svjetsko prvenstvo početkom iduće godine, koje će biti kvalifikacijskog karaktera za Olimpijske igre mladih.


Reci što misliš!