Sport

Nogomet, Serie A

Napoli slavio u Rimu protiv Lazija

Napoli slavio u Rimu protiv Lazija
sscnapoli.it

U derbiju 31. kola talijanskog nogometnog prvenstva Napoli je u Rimu pobijedio Lazio 3-0 učvrstivši se na trećem mjestu ljestvice Serie A

Bio je to okršaj za treće mjesto, posljednje koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. Napoli sada ima sedam bodova više od Lazija, ali i dostižna četiri boda manje od Rome na drugom mjestu.

Gosti su do pobjede lakše nego što se očekivalo, a strijelci su bili Jose Callejon 825) i Lorenzo Insigne (52, 90).

Ivan Strinić je odigrao cijeli susret za goste, dok je Marko Rog ušao u igru u 79. minuti. Ivan Vargić nije nastupio za domaći sastav.

Kolo su obilježili nogometaši Crotonea koji su pobijedili Inter 2-1 čime su produžili nadu u prvoligaški spas. Crotone je odigrao možda i najbolju utakmicu ove sezone, a s nova tri boda približio se zoni spasa na tri boda minusa. Empoli koji drži 17. mjesto, posljednje koje nudi spas, ima 23 boda, a Crotone 20 bodova.

Domaćin je nakon prvog poluvremena vodio 2-0, a oba gola zabio je Diego Falcinelli (18-11m, 22). Inter je u 65. minuti smanjio golom Danila D'Ambrosia (65), no u nastavku susreta nije uspio zabiti i drugi gol kako bi barem izvukao bod. 

Ivan Perišić je odigrao cijeli susret, dok Marcelo Brozović nakon očajne predstave protiv Sampdorije nije ulazio u igru.

Milan je rutinski stigao do pobjede protiv otpisanog Palerma 4-0. Domaćin je već nakon prvog poluvremena vodio 3-0, a potom u nastavku još jednim golom potvrdio slavlje.

"Rossoneri" su poveli u 6. minuti golom Susa, koji je u 19. minuti asistirao Mariju Pašaliću za 2-0. Suso je ubacio s lijeve strane, a bivši igrač Hajduka uspio je pored Rispolija zabiti iz blizine te povisiti vodstvo Rossonera. Bio je to njegov četvrti gol ove sezone. Carlos Bacca je u 37. minuti zabio za 3-0, a uvjerljiv nastup Milana okrunio je Gerard Deulofeu u 70. golom za 4-0.

Pašalić je odigrao cijeli susret za domaćine, dok Josip Posavec nije branio za goste.

Roma je rutinski odradila gostovanje kod Bologne pobijedivši 3-0. Golove su zabili Federico Fazio (26), Mohamed Salah (41) i Edin Džeko (75). Bruno Petković je u domaćim redovima ušao u igru u 63. minuti.

Udinese je slavio 3-0 protiv Genoe golovima Rodriga de Paula (20, 49) i Daniela Zapate (31). Stipe Perica i Andrija Balić nisu nastupili za domaćine.

U prvom nedjeljnom dvoboju 31. kola Sampdorija i Fiorentina su odigrale 2-2. Sampa je vodila 1-0 i 2-1, ali je na kraju uspjela osvojiti samo jedan bod odigravši 2-2. Fernandes je već u 5. minuti doveo domaću momčad u vodstvo. Fiorentina je izjednačila u 60. minuti preko kapetana Rodrigueza. Sampdoria je ponovno povela u 71. minuti pogotkom Alvareza, da bi konačnih 2-2 postavio Babacar u 89. minuti. Isti je igrač u posljednjim trenucima dvoboja propustio čistu priliku koju mu je odličnim dodavanjem namjestio hrvatski reprezentativac Milan Badelj, ali je udarac Senegalca zaustavio domaći vratar Viviano.

Milan Badelj je vrlo dobro odigrao svih 90 minuta za Fiorentinu u čijoj je početnoj postavi bio i Hrvoje Milić, koji je zamijenjen u 73. minuti. Nikola Kalinić je u igru ušao na početku drugog poluvremena. Hrvatski napadač ostao je bez pogotka, a najbliže mu je došao u 78. minuti kad je glavom pogodio vratnicu.

Na ljestvici vodi Juventus sa 77 bodova, Roma na drugom mjestu ima šest bodova manje, treći je Napoli sa 67 boda, a četvrti je Lazio sa 60 bodova.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Reci što misliš!