Sport

KK Zadar

Mislav Brzoja: Pobjeda nad Cedevitom dokaz je da protiv svih možemo uspješno igrati

Mislav Brzoja: Pobjeda nad Cedevitom dokaz je da protiv svih možemo uspješno igrati
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Zadarski niz bez poraza, koji je sada već na respektabilnom broju od deset pobjeda, nastavljen je jučer pobjedom domaće momčadi nad zagrebačkom Cedevitom rezultatom 71-63

Zadrani su u Krešinom domu pred 3000 gledatelja, utakmicu prelomili sjajnom obranom u drugom poluvremenu, čime su sveli napad bogate zagrebačke momčadi na za njih ipak skromna 63 koša. 

Uz sjajnu obranu cijele momčadi, valja istaknuti i veliki doprinos igrača s klupe u jučerašnjoj pobjedi. Mislav Brzoja nakon dugo vremena pred domaćim navijačima odigrao je vrlo zrelu partiju:

- Vrlo važna pobjeda. Htjeli smo produljiti ovaj pobjednički niz i da u glavi zadržimo što duže taj pobjednički mentalitet. Ova utakmica nam je sigurno još jedan dobar pokazatelj da sa svima možemo uspješno igrati i uz to jedna velika pobjeda pred kraj regularnog dijela sezone. Nakon svih turbulencija koje smo doživjeli ove sezone, ovaj niz pobjeda nam donosi zasluženih pet minuta slave. 

Bila je ovo možda i vaša najbolja partija u dresu Zadra. Ne toliko možda po učinku u broju koševa, ali odigrali ste pravu mušku utakmicu u oba smjera, čime je vaš doprinos u ovoj pobjedi značajan.

- U dosta sam dobroj formi zadnjih mjesec dva. Trener mi je pružio šansu i ja sam je danas iskoristio. Mislim da sam probio tu jednu barijeru u glavi i da će od sad pa na dalje sve ići u jednom pozitivnom smjeru. Na kraju krajeva, najvažnija je momčad i naša zajednička pobjeda, kazao nam je Mislav poslije utakmice. 

S druge strane, puno manje razloga za zadovoljstvo imaju igrači Cedevite. Bogati zagrebački klub nanizao je nekoliko neplaniranih poraza, međutim Marko Tomas i dalje je uvjeren da će njegova momčad najbolje izvući iz sebe kada bude najpotrebnije:

- Nakon poraza od Crvene Zvezde u finalu ABA lige, došli smo u Zadar dosta mentalno potrošeni. Trebamo još odigrati ove utakmice do kraja regularnog dijela i nadam se malo posložiti um, da uđemo motivirani u playoff. Mislim da tamo nećemo imati problema i nadam se da ćemo u sedam utakmica to riješiti, zaključio je Marko Tomas. 

Živi bili pa vidjeli, kazali bi na ovu tvrdnju navijači Zadra. Zadrani u posljednjoj utakmici regularnog dijela natjecanja, u nedjelju dočekuju momčad Alkara. Utakmica je na rasporedu u 18:00 sati.

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!

  Vezane vijesti