Sport

Nogomet, Treća HNL Jug

Hrvace nanijele Zadru prvi ovogodišnji domaći poraz

Hrvace nanijele Zadru prvi ovogodišnji domaći poraz
Antonio Pejić / NK Zadar Official

Pred oko 300 gledatelja na Stanovima nogometaši Zadra su upisali svoj prvi domaći poraz. S rezultatom 0-1 do tri boda su zasluženo došle Hrvace pogotkom u 26. minuti. Zadar je od 70. minute imao igrača više, a u 88. minuti priliku iz kaznenog udarca

Zadrani su iznimno ofenzivno otvorili susret te su se u prvoj prigodi našli već u 3. minuti. Blažević je iz blizine lobom pokušao prevariti gostujućeg vratara Ćurkovića, ali je lopta prošla dvadesetak centimetara od vratnice.

Već u devetoj minuti nova prigoda za domaćina. Župan je sjajno proigrao Bubnjara, no gostujuća je obrana u zadnji trenutak izbacila loptu u korner, kojeg je izveo Terkeš. Nakon velike gužve u šesnaestercu gostiju, lopta je na vrhu kaznenog prostora došla do Anića. Odličan je udarac uputio s te udaljenosti no vratar gostiju je bio spreman.

U 26. minuti Bubnjar je okušao udarac iz slobodnjaka s 18 metara iskosa no ponovno je vratar Ćurković bio spreman. A u nastavku akcije šok za domaćina! Gosti su u dva poteza izigrali cijelu obranu Zadra, a Marka Vukušića je odličnim dodavanjem u prigodu gurnuo Štimac. Vukušić je udarcem u bliži kut prevario Gluića i slavlje gostiju je moglo započeti.

Zadrani su do kraja poluvremena na sve načine pokušali doći do izjednačenja, a u nekoliko su se navrata i približili gostujućem golu, no bez ikakvog učinka pa su igrači Hrvaca na odmor otišli s vodstvom 0-1.

Iako su gosti u nastavku prvi zaprijetili preko Maganića, inicijativu su imali Zadrani. Od nekoliko prigoda valjda idvojiti onu Pranića iz 52. minute kada ga je sjajno proigrao Jurjević. Lijevi bek Zadra je s vrha kaznenog prostora odaslao jedan snažan udarac, ali lopta je prohujala malo iznad grede.

Od 70. minute Zadar je igrao s igračem više. Vučković je na sredini terena napravio jedan nepotreban prekršaj zbog kojega je kažnjen drugim žutim kartonom što je domaćim igračima dalo novi vjetar u leđa.

Pleli su Zadrani dugo mrežu oko gustujućeg kola a najbolju su prigodi dočekali u 88. minuti kad im je sudac dosutio kazneni udarac. Smokrović je uputio jedan oštar udarac prema golu, a gostujući je branič loptu zaustavio rukom u padu. Međutim prvi topnik lige, Vlatko Blažević, ovaj put nije bio na razini pa je njegov mlaki udarac vratar Ćurković lako ukrotio.

Do kraja susreta domaćin je ubilježio još nekoliko poluprilika, no daleko je to bilo od ikakve konkretne prijetnje tako da su gosti posve zasluženo ponijeli tri boda natrag u Hrvace.

Bio je to prvi ovogodišnji poraz Zadra na Stanovima.

NK Zadar - NK Hrvace 0-1 (0-1)

NK Zadar: Gluić, Pranić, Rončević (od 23. Smokrović), Tokić, Blažević, Župan, Anić (od 64. Pantalon), Pedišić, Terkeš (od 85. Brlić), Bubnjar


Reci što misliš!