Sport

Košarka, A1 Liga

Zadar Alkaru 'uvalio' 101 poen i doznao protivnika u doigravanju

Zadar Alkaru 'uvalio' 101 poen i doznao protivnika u doigravanju
Facebook / KK Zadar

U prijateljskoj navijačkoj atmosferi koju su zajedno stvorili Tornado i gostujući Maligani, Zadar je s uvjerljivih 101-67 savladao Alkara i tako na najbolji mogući način zaključio regularni dio sezone. U prvom krugu doigravanja čeka nas stoga vječiti košarkaški derbi između Zadra i Cibone

Zadar je odmah na početku susreta pokazao autoritet te je ve nakon tri minute igre imao dvoznamenkastu prednost 13-2. U tako snažnom otvaranju veliku su ulogu imali Vladović, Kovačević i Ramljak, svaki s po jednom tricom.

Domaći su košarkaši u ostatku četvrtine dodali još malo gasa te su na isteku 10. minute došli do pomalo nestvarnog ostvarenja. Postigli su naime čak 42 koša, pa će trebati zaviriti duboko u sportske almanahe kako bi pronašli podatak je li ikad na utakmicama A1 Lige postignut toliko koševa u samo jednoj četvrtini.

Istodobno, Alkar je postigao svega devet koševa, od čega je šest upisao Zadranin Domagoj Vrkić.

Nakon besprijekorne prve četvrtine teško je bilo očekivati da će Zadar moći nastaviti u jednako dobrom ritmu. Gosti su osjetili da se Zadar opustio te su napali koš domaćina i u isto vrijeme malo stisnuli obranu koja je propuštala na sve strane. Ipak, Vladović i Mazalin nisu dopustili da trud iz prve četvrtine propadne. Tako je na isteku 20. minute semafor pokazivao 61-23 u korist Zadra, a upravo je kapetan Vladović bio predvodnik svoje momčadi s 13 koševa, dok je Kovačević postigao 11. Kod Alkara su Vrkić i Gaurina postigli svaki po šest. Još je jedan raritetni podatak vezan uz prvo poluvrijeme. Zadar je, igrajući uistinu agresivnu obranu, u 20 minuta napravio svega dvije osobne greške!

Budući da je utakmica bila već odavno riješena, Aramis Naglić je u drugoj polovici susreta odlučio ispremiješati sastav i odmoriti svoje najvažnije igrače te pritom vidjeti što modu ponuditi oni koji su tijekom sezone manje igrali, ili poput Mazalina i Jurice traže formu nakon ozljede.

Iako u pitanju nisu bile minute u "živoj igri", možemo reći kako je Naglićev eksperiment uspio jer rezultat nije odveć "patio", a Jelenković je stigao do 12 koševa, Mazalin i Jurica su postigli po 10, a Špaleta 8 koševa. Na koncu uvjerljiva i zaslužena pobjeda Zadra sa 'stotkom' u košu Alkara. Semafor je naime na koncu utakmice pokazivao 101-67.

Budući da je Cibona slavila nad Splitom, a Cedevita izgubila od Šibenika, Zadar se kao petoplasirana momčad u četvrtfinalu sastaje s četvrtoplasiranom Cibonom. Termin odigravanja utakmica će HKS odrediti naknadno

KK Zadar - KK Alkar 101-67 (42-9, 19-14, 21-17, 19-27)

KK Zadar: Vladović 13, Jelenković 12, Krajina 6, Georgiev 8, Jurica 9, Špaleta 8, Brzoja 4, Marinković 9, Barać 3, Ramljak 8, Kovačević 11, Mazalin 10

KK Alkar: Boban 5, Svalina 2, Modrić 7, Dominović 11, Šimunović-Erpušina, Vrkić 8, Gaurina 15, Bilandžić, Jurela, Šarac, H.Vučić 11, K.Vučić 10.


Reci što misliš!