Sport

Košarka, A1 Liga

Zadrani složni uoči četvrtfinala: Cibona je težak protivnik, ali nastavit ćemo pobjednički niz

Zadrani složni uoči četvrtfinala: Cibona je težak protivnik, ali nastavit ćemo pobjednički niz
Dino Stanin/PIXSELL

Sutra u 20 sati košarkaši Zadra igraju prvu utakmicu četvrtfinala doigravanja protiv najljućeg protivnika, zagrebačke Cibone. Zadar se nalazi u pozitivnom nizu od 11 pobjeda, a trener i igrači složni su kako taj niz treba nastaviti. Međutim, biti će teško jer Zadar pod tornjem nije slavio punih 6 godina!

Susret s Cibonom najavio je trener Zadra, Aramis Naglić:

- Jako se dobro međusobno poznajemo i tu nema velikih tajni. Na temelju zadnjih nekoliko utakmica, i naših i njihovih, neke ćemo stvari pokušati popraviti u našoj igri. Zadovoljstvo je igrati protiv Cibone i siguran sam da ćemo gledati jednu dobru utakmicu.

Cibona ima nekolicinu igrača koji uvijek mogu "zapapriti":

- Reynolds i Žorić njihova su osovina i na njih ćemo se skoncentrirati, ali nećemo zaboraviti ni na Rozića, Šakića, Joksimovića i ostale jer to su igrači koji su uvijek opasni po koš.

Zadar pod tornjem nije slavio još od davnog 25. ožujka 2011. godine.

- To je zakon velikih brojeva, jednom se mora prelomiti i ja vjerujem da je došlo vrijeme.

"Motor" zadarske momčadi, Jakov Vladović, vjeruje kako se niz od 11 pobjeda može nastaviti ali samo uz jako dobru predstavu Zadra:

- 11 pobjeda je lijepa serija ali igramo protiv odlične ekipe i to na njihovom parketu. Cibona igra kvalitetnu košarku i za napraviti nešto u Zagrebu morat ćemo odigrati jednu jako dobru utakmicu. Imaju puno dobrih i iskusnih igrača koji jednostavno znaju igrati košarku.

I Mislav Brzoja vjeruje kako će s navijačima proslaviti 12. pobjedu u nizu:

- Niz je lijep, ali ne trebamo se njime zadovoljavati. Pred nama je teška utakmica protiv ekipe koju jako dobro znamo, puno smo ih puta skautirali. Svejedno, očekujemo pobjedu u Zagrebu i slavlje u Zadru!


Reci što misliš!