Sport

Košarka, NBA Liga

Bogdanović dvoznamenkast u ključnoj pobjedi Wizardsa

Bogdanović dvoznamenkast u ključnoj pobjedi Wizardsa
Twitter / @WashWizards

Washington Wizardsi su na krilima sjajnog Johna Walla prekinuli niz domaćinskih pobjeda u seriji protiv Atlanta Hawksa i u šestoj utakmici osigurali prolaz dalje. Trenerovo povjerenje dobio je i Bojan Bogdanović koji je odigrao vrlo dobro u posljednjoj četvrtini. Boston Celticsi nisu ostavili ni trunku šanse Chicago Bullsima, dok su Clippersi slavili u Salt Lake Cityju, to je ujedno jedina serija prve runde doigravanja koja će se rješavati u sedmoj utakmici

Kad je najviše trebalo Washington Wizardsi prekinuli su primat domaćina u prvoj rundi doigravanja protiv Atlanta Hawksa. Prvi su slavili kao domaćini, sa 115:99 slavili su u Atlanti i osigurali prolaz u drugi krug doigravanja s ukupnih 4-2 u seriji.

Sjajno su Wizardsi ušli u susret, posebno su raspoloženi bili Bradley Beal i John Wall, do poluvremena su imali ogromnih 19 koševa prednosti. Kada je ta prednost u nastavku narasla na 22 poena, činilo se kako je priča za Hawkse završena. No, nisu se predavali gosti, uspjeli su se vratiti na samo tri koša zaostatka (93:90), ali za više od toga nisu imali snage, a i predobar je bio John Wall.

Wall ih je praktički sam dobio u završnici utakmice, od 26 koševa Wizardsa u posljednjoj četvrtini postigao je 19, utakmicu je okončao s osobnim rekordom u doigravanju, ubacio je čak 42 poena uz osam asistencija i četiri ukradene lopte. Sjajnu je večer imao i Beal, u pobjedu protiv Hawksa ugradio je 31 poen. Markieff Morris malo za promjenu nije imao problema s osobnim pogreškama pa je došao do 17 koševa, osam skokova i tri blokade u 40 minuta na parketu.

Trener Wizardsa Scott Brooks bio je toliko zadovoljan igrom Bojana Bogdanovića da ga u posljednjih 14 i pol minuta uopće nije vadio iz igre. Babo je odigrao vrlo dobru obranu, ukupno je odigrao 25 minuta i za to vrijeme ubilježio deset poena (2/2 za 1, 1/1 za 2, 2/5 za 3), dva skoka, ukradenu loptu i blokadu. Malo je pokvario dojam promašivši dvije otvorene trice kada se lomio rezultat, ali zato je tu bio fantastični Wall, koji je pod svaku cijenu odlučio odvesti Wizardse u drugi krug doigravanja.

S 31 poenom uz deset skokova i sedam asistencija Hawkse je predvodio Paul Millsap, odličan je bio i Dennis Schröder s 26 koševa i deset asistencija.

"Došli smo s fokusom i odlučnošću željni učiniti tim dečkima što su oni učinili nama prije dvije godine. Brad i ja smo predvodili, naši su suigrači razumjeli što nam je činiti. Nismo htjeli sedmu utakmicu", rekao je Wall, referiravši se na činjenicu da su ih prije dvije godine iz doigravanja ispratili upravo Hawksi, Wall je propustio tri utakmice zbog ozljede.

U drugoj rundi Istoka Wizardsi će od nedjelje igrati protiv Boston Celticsa, koji u šestoj utakmici nisu dali ni milimetra šanse Chicago Bullsima. Usred Chicaga dominirali su od početka do kraja, došli do neuhvatljive prednosti u trećoj četvrtini i lagano priveli susret i seriju kraju slavivši 105:83.

Los Angeles Clippersi nisu imali izbora u Salt Lake Cityju, htjeli su zadržati snove o prolasku dalje živima i za to su trebali pobjedu u gostima kod Utah Jazza u šestoj utakmici doigravanja. I upravo su to i postigli, na krilima sjajnog Chrisa Paula došli su do pobjede 98:93 i izjednačenja serije na 3-3, u nedjelju navečer u Los Angelesu odlučivat će o prolasku u drugi krug Zapada.

Opširnije na Sportnet.hr


Reci što misliš!

  Vezane vijesti