Sport

Zadarska hobotnica

Danijel Subašić: Nemam zašto biti tužan, sad moramo proslaviti naslov prvaka

Danijel Subašić: Nemam zašto biti tužan, sad moramo proslaviti naslov prvaka

Nema tuge, zašto bih bio tužan? Ponosan sam na momke i na sebe, na sve što smo napravili. Jedini smo krenuli iz pretkola Lige prvaka, došli do polufinala i na pragu smo osvajanja naslova prvaka Francuske, kazao je dan nakon poraza od Juventusa Danijel Subašić

Prije dvije godine Juventus ih je izbacio u četvrtfinalu Lige prvaka, ove godine u polufinalu, tko zna, možda se za dvije godine opet nađu, ali u finalu. A možda Juve i posegne za Subašićem, nakon što genijalni Buffon ode u mirovinu. 

"Imaju oni odličnu zamjenu za Buffona u Netu," ogradio se Danijel Subašić, iako je to bila samo šala, kojom smo ga pokušali barem malo oraspoložiti.

"Nema potrebe, nisam tužan, stvarno. Prošao je dalje Juventus, koji igra momčadski bolje od nas, a mi sebi nemamo što zamjeriti. Dali smo svoj maksimum u ovom trenutku i ja stvarno ne žalim. Tko zna hoću li ikad opet igrati polufinale Lige prvaka," kaže Subašić, koji je već fokusiran na završnicu prvenstva, u kojoj njegov Monaco ima tri boda prednosti i utakmicu manje od drugoplasiranoga PSG-a.

"Naslov prvaka i polufinale Lige prvaka u jednoj sezoni bio bi najveći uspjeh u povijesti kluba. Bila bi to i za mene velika stvar, da se mogu pohvaliti tako velikim trofejem jednoga dana. Sad igramo doma protiv Saint-Etiennea i Lillea, jedna pobjeda nam je dovoljna za naslov zbog boljeg međusobnog omjera s PSG-om."

Što je sezona više odmicala, to su i ambicije Monaca rasle, no teško je itko mogao očekivati više od ovogodišnjih dostignuća. 

"Mi smo mladi i neiskusni, pogledajte koliki doprinos daju Mandžukić i Higuain u obrani, koliko Chiellini i Bonucci počiste lopti pred svojim golom... A mi smo doživjeli toliko promjena u dvije godine, da je teško očekivati nešto više. Naši mladi igrači Mbappé, Mendy, Lemar... Svi su oni velik potencijal, ali tek u budućnosti, teško klinci od 18 godina mogu protiv tako iskusne momčadi kao što je Juventus."

Mandžukiću je zaželio sreću u finalu, a sebi što skoriji odmor. 

"Sezona je bila stvarno duga i naporna, odigrao sam 60-ak utakmica u klubu i reprezentaciji i jedva čekam odmor. No prije toga treba 'podići kantu' i proslaviti," nasmijao se ponosni Subašić.

I doista ima na što biti ponosan. Stigao je u Monaco, koji je tad bio posljednjeplasirana momčad druge francuske lige, iz Hajduka u siječnju 2012., a danas je jedna od najboljih golmana Europe, s polufinalom Lige prvaka iza sebe, s naslovom prvaka Francuske na dohvat ruke.

A koliko ga cijene u Monacu pokazuje i video nakon utakmice kada se Hrvat vratio na stadion na kojemu su bili samo još Monacovi navijači, a oni su ga počastili velikim ovacijama. S tribina se orilo "Suba, Suba!"

Goal.com/eZd


Reci što misliš!