Sport

Hrvatska nogometna reprezentacija

Ivan Santini prvi put među Vatrenima: Još nisam svjestan što se događa

Ivan Santini prvi put među Vatrenima: Još nisam svjestan što se događa
HNS

Dva su dana do prvog povijesnog nastupa Vatrenih na sjvernoameričkom kontinentu. Hrvatska nogometna reprezentacija će u nedjelju, po hrvatskom vremenu u 1 i 30 iza ponoći, igrati u Los Angelesu igrati protiv Meksika

Izbornik Ante Čačić uz dokazane Jedvaja, Čopa i vratara Nikole Kalinića u SAD je poveo igrače iz HNL-a, a prvi put je poziv dobio i igrač francuskog Ceana, Ivana Santinija.

Zadranin je u Le Championatu sa svojih 15 golova i dvije asistencije najzasližniji što će njegov klub i dalje biti elitnom francuskom razredu. Izbornikov poziv shvatio je kao veliku nagradu.

- Još nisam svjestan što se sve događa. Bitno mi je da s Meksikom što bolje odigramo i da se što bolje oporavimo od dugog puta te da ostavimo dobar dojam", poručio je Santini. 1992. golovima Šukera i Računice Vatreni su svladali Meksiko ali u naredna dva susreta na velikim natjecanjima bitno smo pokvarili dojam.

Na Svjetskom prvenstvu u Japanu izgubili smo 1-0, a u Brazilu 3-1. Sanitini se ne opterećuje statistikom.

"Nemamo veliki pritisak, svi znaju kakva je situacija, a i put je bio naporan. Nismo opterečeni, mi moramo dati sve od sebe i vjerujemo u pozitivan rezultat", rekao je napdač Caena.

Naš napadač dobio je poziv i za kvalifikacijsku utakmicu protiv Islanda, koja se igra 11. lipnja u Reykjaviku i nestrpljivo očekuje kad će s Mandžukićom, Modrićem, Rakitićem i društvom istrčati na travnjak.

- Ma toga još nisam svjestan i to će za mene biti posebno iskustvo koje ću pamtiti cijeli život. Zahvalan sam i sretan da sam napokon došao i do toga da mogu s njima barem trenirati. Jedva čekam", na kraju je poručio skromni Ivan Santini.
 


Reci što misliš!