Sport

košarka, kk mzt skopje aerodrom

Ante Nazor: O naslovu je odlučila naša dominacija na domaćem terenu

Ante Nazor: O naslovu je odlučila naša dominacija na domaćem terenu
Ekipa.mk

Bivši trener Košarkaškog kluba Zadar Ante Nazor došao je do svog prvog seniorskog trofeja u karijeri. Osvojio ga je s makedonskim MZT-om na čiju je klupu stigao u studenom prošle godine.

U finalnoj seriji momčad iz skopske općine Aerodrom s 3-2 pobijedila je Karpoš Sokoli u kojem je ove sezone briljirao naš Zadranin Dominik Mavra. Iako je noćas skupa sa svojim igračima i pomoćnikom Marijom Mandirom imao proslavu naslova do malo duže u noć, Nazor je već jutros bio s druge strane telefonske žice spreman da nam iznese svoje dojmove o naslovu, ali i o sezoni općenito.

„Osvojili smo naslov prvaka u jednom uzbudljivom i dramatičnom finalu. Posebno napeto bilo je u toj petoj utakmici gdje smo pobjedu osigurali u posljednjoj minuti dvoboja i zbog toga sam zaista sretan. Karpoš Sokoli je uistinu jedna sjajna momčad i cijelu su sezonu u igri oscilirali jako malo. Na kraju krajeva, osvojili su i makedonski Kup.

Znali smo da nas čeka jedna teška finalna serija. Dominirali smo na domaćem terenu, međutim puno smo opušteno igrali u gostima tako da smo pokazali dva lica. Presudilo je ono borbenije koje smo pokazivali kod kuće ali publika koja se vratila u dvoranu i podržala nas u jednoj stvarno dramatičnoj atmosferi u kojoj smo po šesti put zaredom osvojili naslov prvaka Makedonije.

Nakon dugo godina finale je bilo neizvjesno tako da su ljubitelji košarke u Makedoniji došli na svoje. Ovo je bio zalog i za budućnost da se publika vrati u dvoranu, jer ovo „aerodromsko“ srce smo najbolje osjetili u finalu i zato se nadam da će u sljedećoj sezoni MZT imati potporu od samog starta“.

Kao trener mlađih kategorija Nazor je osvojio sve što se osvojiti da. S mladim selekcijama reprezentacije Hrvatske uzeo je sedam medalja na Europskim i Svjetskim prvenstvima. Izdvojit ćemo onu zlatnu s reprezentacijom do 16 godina na Europskom prvenstvu u Češkoj, i srebro iz Grčke gdje je sa U-19 reprezentacijom u finalu poražen od SAD-a nakon produžetka. Makedonsko prvenstvo njegova je prva velika seniorska akvizicija.

„Zahvaljujem ljudima iz Uprave kluba koji su mi dali povjerenje i mogućnost da osvojim svoj prvi seniorski trofej. Stali su iza mene kada je bilo najpotrebnije, jer, ruku na srce, imali smo jednu jako turbulentnu sezonu. Ali kako se kaže „sve je dobro što se dobro svrši“, tako da smo sezonu zaključili na zadovoljstvo sviju. I nas u klubu i naših navijača“.

Nazora za skopski klub ugovor veže na još dvije godine. Ne sumnjamo kako će i u budućnosti navijačima MZT-a prouzročiti mnogo radosti, jer u tri godine, koliko smo ga imali prilike pratiti u Zadru, jasno je pokazao kako se radi o treneru koji imam veliku volju za rad i još veće znanje koje, kako se čini, uspijeva uspješno pretočiti na svoje igrače.


Reci što misliš!