Sport

Nogomet, Treća HNL Jug

Nogometaši Zadra s igračem manje kreirali veliki preokret!

Nogometaši Zadra s igračem manje kreirali veliki preokret!
Antonio Pejić / NK Zadar Official

Nogometaši Zadra u pretposljednjem su kolu Treće HNL Jug gostovali kod Jadrana u Pločama odakle se vraćaju s pobjedom 3-1 nakon velikog preokreta u drugom poluvremenu

Početak utakmice nije djelovao nimalo obećavajuće po Zadrane. Već od 22. minute Jadran je pogotkom Abela Kalfića, nakon udarca iz kuta, stigao do prednosti, a samo dvije minute kasnije gosti su ostali i s igračem manje. Matteo Pranić dobio je izravni crveni karton jer je skrivio prekršaj kao posljednji igrač obrane. Izgledalo je kako se Pudarovim momcima crno piše...

Međutim, u drugom poluvremenu je iz svlačionice istrčao potpuno drugačiji Zadar, pun samopouzdanja. Nedostatak jednog igrača gotovo da se nije osjetio, a prigode su se pred vratima domaćina nizale jedna za drugom.

Izjednačenje je Zadru donio Mario Pedišić u 51. minuti postigavši pogodak glavom na sjajnu asistenciju Župana. Preokret je u 72. minuti donio Ivan Tokić nakon sjajne solo-akcije, dok je potvrda večerašnje pobjede stigla samo tri minute kasnije kada je za konačnih 1-3 poentirao Mateo Rončević na asistenciju Vlatka Blaževića. 

Preokret kakav se rijetko viđa je možda i najbolja pozivnica navijačima da sljedeću subotu popodne provedu na Stanovima i pozdrave nogometaše Zadra u njihovoj posljednjoj utakmici sezone.


Reci što misliš!