Sport

prvenstvo hrvatske

Više od 650 natjecatelja nastupilo na 4. Falkensteiner Punta Skala triatlonu

Više od 650 natjecatelja nastupilo na 4. Falkensteiner Punta Skala triatlonu
Filip Brala

Više od 650 profesionalnih sportaša i amatera; Ecija Ojdanić ostvarila prvu sportsku pobjedu; Sonja Škevin i Andrej Vištica državni su prvaci - četvrti Falkensteiner Punta Skala triatlon u Petrčanima kraj Zadra premašio sva očekivanja!

Glumica Ecija Ojdanić osvojila je zlato u utrci na deset kilometara, a novi državni prvaci u srednje dugom triatlonu su Sonja Škevin s vremenom od 4:31:33 i Andrej Vištica s odličnih 3:59:31.

Već tradicionalni, najveći do sada, četvrti Falkensteiner Punta Skala triatlon koji se održava u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zadra, TZ Zadarske županije i TZ Grada Nina, postao je važno mjesto na sportskoj karti Hrvatske.

„Ovo mi je prva pobjeda u sportskom natjecanju u životu! Uvjeti su bili teški zbog velike vrućine, ali osjećam se odlično i ponosno, iako još nisam svjesna da sam osvojila prvo mjesto. Potpora obitelji mnogo mi znači kao i primjer koji sam dala svojoj djeci. Velika mi je želja iduće godine natjecati se u štafeti i već razmišljam o okupljanju svog tima i osvajanju 21 kilometra“, kazala je Ecija Ojdanić.

Hrvatska IRONWOMAN Đurđica Orepić sa svojim klubom TK Pula u štafeti je vozila bicikl 90 kilometara, a osvojili su deveto mjesto. Današnjom  utrkom pripremala se za Half IRONMAN Luxemburg na kojemu će se natjecati za dva tjedna.

„Staza nije lagana, brdovita je i puno je uspona, ali je jednostavno predivna. Ipak je ovo triatlon i mora biti teško. Organizacija je, kao i uvijek, besprijekorna i zaista sam uživala u svakom trenutku“, rekla je Đurđica.

U štafeti se natjecao i Mario Valentić otplivavši dionicu dugu 1900 metara. U njegovom timu bile su i TV voditeljica Ana Radišić i juniorska reprezentativka Hrvatske u biciklizmu Josipa Šintić.  

„Sportom se gradi pozitivan imidž, pa ponosno gledamo u budućnost, prema petom triatlonu za koji već imamo definiran i datum. Obljetnicu ćemo obilježiti, simbolično, 5.5. iduće godine,“ istaknuo je Georg Unterkircher, generalni menadžer Punta Skale.


Reci što misliš!