Sport

Nogomet, Liga prvaka

Buffon: Više me zanima pobjeda u finalu, nego osvajanje Zlatne lopte

Buffon: Više me zanima pobjeda u finalu, nego osvajanje Zlatne lopte
juventus.com

Juventusov vratar Gianluigi Buffon najavio je dvoboj finala Lige prvaka u kojemu će njegova momčad igrati protiv madridskog Reala

Večeras je na rasporedu veliko finale Lige prvaka u kojemu će snage odmjeriti torinski Juventus i madridski Real, a taj dvoboj na konferenciji za medije najavio je vratar talijanskog kluba Gianluigi Buffon, prenosi Sportarena.

Novinari su veterana na vratima Stare dame zatekli pitanjem borbe za Zlatnu loptu jer, vrlo je vjerojatno, igrač iz redova sutrašnjeg pobjednika dobit će tu prestižnu nagradu.

Ronaldo i ja imamo u potpunosti drugačije uloge na terenu i one se nikako ne mogu uspoređivati. Ja se moram u potpunosti posvetiti obrani, dok on većinu svoga vremena provede u napadu. Ja mogu samo braniti, dok on ima veći utjecaj na rezultat. Godi mi to što se moje ime veže uz tu nagradu, ali jedino što vrijedi je sutrašnji trofej.

Buffon se osvrnuo i na svog kolegu vratara iz redova Reala, Keylora Navasa.

Osvojio je više trofeja Lige prvaka od mene jer je na najvišoj razini od zadnjeg Svjetskog prvenstva. Lako je imati jednu dobru sezonu u Realu, ali posebno je zaredati ih nekoliko.

Za kraj, Buffon se osvrnuo na svog bivšeg suigrača i sadašnjeg Realova trenera Zinedinea Zidanea.

Nisam iznenađen što se nalazi na klupi Reala jer je zadržao sve karakteristike koje je posjedovao kao igrač. Nije izgubio pobjednički mentalitet. Istina je da nije uvijek pobjeđivao, pa se nadam da će tako biti i sutra. Bez obzira na sve, to mu neće promijeniti tijek u trenerskoj karijeri.

Ovaj susret najavio je i Dani Alves.

Ne osjećam se ništa posebnije od drugih jer sam već osvojio ovaj trofej, došao sam u ovu momčad pisati njihovu povijest. Buffonu nije potrebna ni Liga prvaka, a ni Zlatna lopta da bi postao legenda. I, naravno, godine nismo bitne. Mi smo mladići koji se zabavljaju.

Finale se igra večeras od 20.45 sati u Cardiffu.


Reci što misliš!