Sport

Suđenje Zdravku Mamiću

HTV-ova emisija "Otvoreno" posvećena Modrićevom svjedočenju

HTV-ova emisija
Davor Javorovic/PIXSELL

Sinoćnja HRT-ova emisija Otvoreno bila je posvećena jučerašnjim događanjima i svjedočenju Luke Modrića u slučaju Zdravka Mamića i štete Dinamu

U emisiji su gostovali novinarka Dea Redžić, odvjetnik Zdravka Mamića Čedo Prodanović, izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović, bivši dopredsjednik HNS-a Ivan Brleković i sociolog Dražen Lalić.

Ovo je bilo očekivano za mene, nikakav šokantni preokret. Čak sam puno više očekivala od USKOK-a. Ono što sam ja vidjela od ugovora - ili su krivi i Mamić i Modrić ili nije nitko kriv. Država je dopustila da ovo naprave i zarade ili je istina što njih dvojica govore. Puno više smo očekivali od USKOK-a - rekla je Redžić dok se Brleković prisjetio 3. srpnja 201-5 godine i kada je policija pokušala privesti Mamića, koji je bio na pripremama u Sloveniji.

- Tada je zavladala jedna histerija, a ja sam spuštao loptu. Čemu histerija kad je u Hrvatskoj dug put od pokušaja privođenja do pravomoćne presude - rekao je Brleković i osvrnuo se na Modrićevo svjedočenje, prenose 24 sata.

- To što se on ničega nije mogao sjetiti ili nije sjetio... To mi nije ništa čudno. Jedino mu zamjeram što se ne sjeća kada je debitirao za hrvatsku reprezentaciju koja mu je toliko puno dala. A USKOK ako je bazirao optužnicu na izjavama Modrića i Lovrena, onda su imali diletantski pristup. Vjerujem da posjeduju i neke malo jače dokaze, da nisu toliko naivni.

Vrbanović je, zatim, objasnio da većina klubova u Hrvatskoj djeluje putem danas toliko spomenutih aneksa. Tako isplaćuju igrače.

Tih aneksa ima i danas. Imaju ih i Dinamo, Rijeka, Hajduk, Osijek. To je praksa da se klub i igrač dogovore o mjesečnoj naknadi. Nažalost, u Hrvatskoj plaća ne zadovoljava apetite igrača pa se dogovore oko podjele novca od transfera - ovisno od kvalitete igrača. To je apsolutno legitimno. Igrač ima pravo dobiti taj novac.

U emisiji je bio i sociolog Dražen Lalić, koji smatra kako je HRT ipak trebao pozvati psihologa, a ne njega.

- Ovdje je trebao doći Dinamov navijač jer koliko ja vidim Dinamo je tu jako oštećen. Radi se o tome da je Mamić bio i menadžer i klub, a klub nije u njegovom vlasništvu. Tu je klub oštećen i ja ne bih tretirao optužnicu olako. Dajmo im šansu da pokušaju nešto dokazati - rekao je u nastavku.

Zatim se u riječ ubacio Mamićev odvjetnik Prodanović.

Mamić je građanski ugovor s Modrićem sklopio dok nije bio u Dinamu. Znači nije nikako zlorabio svoj položaj u Dinamu.


Reci što misliš!