Sport

FC Barcelona

Suarez spriječio Messija da prošle sezone prijeđe u Manchester City

Suarez spriječio Messija da prošle sezone prijeđe u Manchester City
Manu Fernandez / AP

Prošloga ljeta u Manchester City je stigao Pep Guardiola. S njegovim dolaskom navijači građana očekivali su i mnogobrojne trofeje, ali i igrače visoke klase. Stigao je John Stones, Leroy Sane, Ilkay Gundogan, Nolito i Claudio Bravo

Prošloga ljeta u Manchester City je stigao Pep Guardiola. S njegovim dolaskom navijači građana očekivali su i mnogobrojne trofeje, ali i igrače visoke klase. Stigao je John Stones, Leroy Sane, Ilkay Gundogan, Nolito i Claudio Bravo.

Sada je Mundo Deportivo otkrio kako se skoro tom popisu pridružio nitko drugi nego - Leo Messi. 

U lipnju prošle godine se Barcelonin napadač oprostio od reprezentacije nakon što je promašio odlučujući jedanaesterac u finalu Copa Americe između Argentine i Čilea. Nekoliko dana kasnije stanje po njega se pogoršalo jer je zbog problema s utajom poreza 'osuđen' uvjetno na 21 mjesec zatvora. 

Zbog toga je veliki Argentinac bio spreman otići iz Barcelone i pridružiti se Guardiolinom Cityju. Peterostruki osvajač Zlatne lopte je također bio voljan u javnost izaći s time i objaviti svijetu kako napušta katalonski klub. 

Poslije razgovora s Bartomeuom, Barcelona je bila odlučna u namjeri da nikada neće prodati Messija, a jedino da ih netko prisili na to je tako da plati otkupnu klauzulu koja je tada iznosila 250 milijuna eura. 

Guardiola je bio spreman platiti 170 milijuna, ali 18. srpnja su Bartomeu i potpredsjednik Blaugrane Jordi Mestre odlučili otići put SAD-a gdje se nalazio Messijev otac, Jorge. Tri sata su razgovarali s njime, ali odluka njegovog sina je i dalje ostala nepromijenjena. 

Onda je u igru uskočio Luis Suarez. Bivši Liverpoolov napadač je odveo svog suigrača na večeru te su o Argentinčevim problemima razgovarali gotovo dva dana. Messi se zatim vratio treninzima Barcelone i želja da ode je nestala, a s njime su još osobno popričali Bartomeu i Mestre. 

Messi je na kraju ostao u Barceloni, a sada slično razmišlja i Cristiano Ronaldo pa bi mogao zvrcnuti Argentinca za savjet ili otići na večeru s nekim od svojih suigrača koji bi mu probali podići raspoloženje i natjerati ga da ostane u Realu. 

Goal.com/eZd


Reci što misliš!