Sport

Hrvatska nogometna reprezentacija

Petar Krpan preuzima U17 nogometnu reprezentaciju

Petar Krpan preuzima U17 nogometnu reprezentaciju
HNS

Bivši hrvatski reprezentativac Petar Krpan preuzima dužnost izbornika nacionalne selekcije do 17 godina starosti

Nakon što je Dario Bašić po završetku Europskog prvenstva U17 u Hrvatskoj zaključio svoj mandat na čelu te reprezentacije, za njegovog je nasljednika imenovan je Petar Krpan.

Krpan je HNS-ov instruktor nogometa za središte Osijek i već je sudjelovao u radu mlađih reprezentativnih selekcija Hrvatske.

"Naravno da sam sretan što sam dobio ovakvu priliku. Velika je čast svakom treneru postati izbornikom bilo koje reprezentacije, od U14 do seniorske. Sada idemo raditi, odmah trebamo prionuti poslu. Već krajem srpnja čeka nas turnir u Budimpešti, gdje ćemo igrati protiv Mađarske, Srbije i Češke", rekao je Krpan po svom imenovanju.

Igračka ga je karijera, između ostalih, vodila od Osijeka preko portugalskog Sportinga do Zagreba, Hajduka i Rijeke, a okušao se i dva puta u Uniao Leiriji te kineskom Jiangsu Saintyju. Za Vatrene je odigrao tri utakmice, uključujući i nastup na Svjetskom prvenstvu 1998. godine protiv Rumunjske.

Za Krpanovog je suradnika imenovan još jedan bivši reprezentativac - Nenad Pralija, koji je 11 puta branio hrvatske boje, a u igračkoj je karijeri nastupao za Hajduk, španjolski Espanyol, talijansku Regginu i izraelski Maccabi iz Haife. Pralija je viši nogometni trener, diplomirao na Kineziološkom fakultetu, a trenutno završava adaptacijski tečaj za UEFA-A trenera pri Nogometnoj akademiji HNS-a.

Hrvatska U17 novi kvalifikacijski ciklus započinje u listopadu ove godine.


Reci što misliš!