Sport

Košarka, NBA Liga

Tri kluba pokazala zanimanje za Bogdanovića

Tri kluba pokazala zanimanje za Bogdanovića
AP Images

Hrvatski košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović na meti je tri NBA kluba, prema pisanju američkog ESPN-a

Prema Bogdanoviću, koji je proteklu sezonu završio u Washington Wizardsima, pokazan je interes iz Sacramento Kingsa, Denver Nuggetsa i Atlanta Hawksa. Bojan je zaštićeni slobodni igrač što znači da Wizardsi, ukoliko ga žele zadržati mogu izjednačiti svaku ponudu koji dobije. Ipak, sve je izglednije kako neće ostati u glavnom američkom gradu. Naime, Wizardsi će gotovo sigurno potpisati maksimalan ugovor s Ottom Porterom, a tada na salary capu više neće ostati adekvatnog prostora za hrvatskog reprezentativca. 

Sacramento je sve dogovorio sa srpskim reprezentativcem Bogdanom Bogdanovićem tako da bi ukoliko bi se dogovorili s Bojanom imali dva Bogdanovića u momčadi. Ipak, kao realnije opcije ističu se Nuggetsi i Hawksi. Nuggetsi čekaju još hoće li potpisati Gallinarija i zasigurno bi se u toj momčadi našlo mjesta za našeg reprezentativca. Kao pretendenti za potpis, prema pisanju renomiranog NBA novinara Davida Aldridge, su trenutačno ipak Atlanta Hawksi. 

Jučer je počela NBA tržnica slobodnih igrača, a Bogdanović zasigurno može očekivati ugovor na nekoliko godina kojim će godišnje zarađivati desetak milijuna dolara.


Reci što misliš!