Sport

Intervju za časopis Marca

Luka Modrić: Izdržao sam mnoge nedaće u životu, pa ću tako i ovu

Luka Modrić: Izdržao sam mnoge nedaće u životu, pa ću tako i ovu
Marca

Novinar španjolskog časopisa Marca doputovao je u Zadar, točnije u Punta Skalu, kako bi napravio veliki intervju sa zvijezdom Real Madrida, Lukom Modrićem

Nakon svega što je prošao posljednjih tjedana, ovo je Modrićev prvi intervju, a mi donosimo najzanimljivije detalje.

Kako Marca navodi u uvodnom dijelu teksta, Luka je utočište od medijske i pravosudne hajke potražio u privatnosti resorta Punta Skala gdje ima vlastiti apartman i tamo s obitelji uživa u odmoru.

"Cijela ta situacija jako je neugodna i komplicirana, ali moja je savjest čista. Ne smijem pričati o tom procesu dok traje suđenje, sad svi možemo samo čekati da to što prije završi te da se slegne prašina. Izdržao sam mnoge nedaće u životu, pa ću tako i ovu. Javnost je stekla negativno mišljenje o meni bez da je upućena u stvarno stanje stvari. Teško mi je, ali ne mogu pobjeći iz vlastite kože", kazao je Modrić na temu svjedočenja u postupku protiv braće Mamić.

Kad su nogometne teme u pitanju, Luka je izrazio veliko zadovoljstvo s tri osvojene Lige prvaka:

"Teško je reći da li je ovogodišnji Real najbolja momčad u kojoj sam ikad igrao, ali kad pogledate što smo sve osvojili, dalo bi se tako zaključiti."

Je li teško pronaći motivaciju za nove trofeje nakon što si sve već osvojio?

"Nije uopće. Kad nešto osvojiš jednom, dvaput, triput, to te samo gura naprijed i stvara novu želju za pobjedama. Jedva čekam da započnu pripreme i natjecateljska sezona jer želim opet osjetiti to zadovoljstvo koje donose pobjede. Kad igraš za Real, moraš pobjeđivati, to od tebe očekuju i klub i navijači. Ali to je normalno, imamo najjači sastav i moramo nastaviti s pobjedama ove i svake sljedeće godine."

U Realu bi uskoro, ako James Rodriguez napusti klub, mogla ostati upražnjena desetka na dresu. Želiš li je preuzeti budući da taj broj nosiš u reprezentaciji?

"Da ste me to pitali prije koju godinu, rekao bih da! Ali sada se s tim ne zamaram. Zadovoljan sam s brojem 19 i ne planiram ga mijenjati."

Želiš li se umiroviti u dresu Reala?

"Nisam razmišljao o tome koliko mi je još aktivnih igračkih godina ostalo. Moram nastaviti raditi na sebi i napredovati kako bih u godinama koje slijede mogao odgovoriti zahtjevima koje pred nas sve stavlja igranje u Realu. Razmišljam samo o tome i bilo bi to ispunjenje sna kad bih do kraja karijere ostao u kraljevskom klubu."

I za kraj, Modrić se osvrnuo na mogućnost povlačenja iz reprezentacije:

"Nisam donio konačnu odluku. Vidjet ćemo. Sada se želim koncentrirati na pripreme s Real Madridom i dobro se pripremiti."


Reci što misliš!