Sport

Wimbledon

Čilićev trener: Radili smo na tome da ranije završava poen

Čilićev trener: Radili smo na tome da ranije završava poen
AP

Ivan Cinkuš je u stožeru Marina Čilića od travnja 2015. godine

- Doživio sam lijepo iznenađenje od Marina što je pobjeđivao, sve praktički 3-0 u setovima što mu je omogućilo da svjež uđe u drugi tjedan. Kroz te mečeve je dobio sve više samopouzdanja što je bilo dovoljno za finale, rekao je u razgovoru za HRT trener Marina Čilića Ivan Cinkuš.

- Cijela ekipa je zaslužna za uspjeh, neke stvari su se promijenile u igri. Moj odnos s Marinom je jako dobar, kliknuli smo i promijenili neke stvari i rezultat je tu, izjavio je Cinkuš koji surađuje s Marinom duže vrijeme. Sada zajedno s Jonasom Bjorkmanom priprema hrvatskog tenisača i radi na napretku njegove igre.

Otkrio je i neke stvari na kojima su radili posebno za Wimbledon. 

- Radi se na tome da ranije završava poen, dođe na mrežu, to je on prepoznao i tako dobiva lakše poene. Najzadovoljniji sam s jednom dozom taktike u meču koju drži i koja mu donosi rezultat. 

O sutrašnjem meču s Federerom je rekao sljedeće: Na US Openu nije dao Rogeru da se razigra, a prošle godine nakon 2-0 dao je trenutak nepažnje i opustio se i Federer je okrenuo na svoju stranu. Nadam se da to sutra neće dopustiti.

Hrt/eZd


Reci što misliš!