Sport

Wimbledon

Venus Williams nije imala šansu: Garbine Muguruza dominatnom predstavom osvojila Wimbledon

Venus Williams nije imala šansu: Garbine Muguruza dominatnom predstavom osvojila Wimbledon
AELTC/Florian Eisele

Samo sat i 18 minuta trebalo je Španjolki Garbini Muguruzi u finalu Wimbledona za pobjedu protiv Venus Williams i osvajanje drugog Grand Slam naslova karijere nakon Roland Garrosa prošle sezone

Garbine Muguruzi suđena su finala protiv jedne od sestara Williams. Nakon pobjede i poraza protiv Serene, španjolska tenisačica u svom je trećem finalu na Grand Slamu igrala protiv starije sestre Venus Williams koja je danas odigrala možda i najlošiji meč ovog tjedna.

Muguruza je slavila u dva seta 7:5, 6:0 i nakon Roland Garrosa prošle sezone došla do druge Grand Slam titule u karijeri. Meč je trajao sat i 18 minuta, od čega je na drugi set otpalo tek 26 minuta.

Williams tako ostaje na sedam Grand Slam naslova, a ta je brojka mogla biti i veća da je bolje igrala finalne dvoboje. Naime, ovo joj je deveti poraz u tom dijelu natjecanja.

Kao što se i moglo očekivati obje su tenisačice imale vrlo visok postotak prvog servisa i manji broj pogrešaka. To je bio i jedini način za Španjolku da dođe do pobjede protiv, do danas, vrlo raspoložene Amerikanke. Do rezultata 5-4 u prvom setu obje su spasile po jednu break loptu, da bi starija sestra Williams imala dvije vezane set lopte na servis protivnice. Muguruza je spasila obje, u sljedećem gemu napravila break i ubrzo došla do seta prednosti.

Za razliku od prethodnih mečeva Williams je igrala nešto slabije što je Muguruza itekako znala iskoristiti. Samo u prvom gemu drugog seta napravila je tri neprisiljene greške, a Španjolka odmah došla do breaka prednosti.

Drugi break uslijedio je odmah u sljedećem gemu, igra Williams se potpuno raspala i Muguruza je zaključila meč u svoju korist bez izgubljenog gema u drugom setu.

Wimbledon, finale, tenisačice: 

Garbine Muguruza (14) - Venus Williams (10) 7:5, 6:0


Reci što misliš!