Sport

Javljanje iz Torina

Karlo Butić: Dolazak u Torino korak je naprijed u mojoj karijeri

Karlo Butić: Dolazak u Torino korak je naprijed u mojoj karijeri
Inter Youth

Karlo Butić javio se portalu Sport023 iz Torina gdje je jučer potpisao za svoj novi klub Primavera 1 U19 Torino, s kojim će se ove godine boriti za prestižni naslov prvaka u ovom uzrastu

Karlo je u Prijestolnicu Alpa, kako glasi nadimak ovog grada od gotovo sedam milijuna stanovnika u regiji Piemonte, stigao iz Intera. Odradio je Karlo u Milanu godinu dana, a potom u Torino prešao kao slobodan igrač jer Inter nije aktivirao opciju iz ugovora u kojoj je Karlo mogao biti njihov igrač još četiri godine.

"Da, imao sam tu opciju u ugovoru no ona nije aktivirana zbog toga što su doveli jednog mlađeg napadača od mene. Na određen način su mi i nagovijestili odlazak jer su mi u jednom razgovoru rekli ukoliko dođe do toga da uzmu tog igrača da ću ja morati tražiti novi klub."

Nije dugo prošlo i Karlo se našao u Torinu.

"Tako je. Jučer sam potpisao na dvije godine s mogućnošću produljenja na još jednu i stvarno sam zadovoljan. Vidim da me ljudi ovdje cijene i da računaju na mene. Nadam se da ću i opravdati njihova očekivanja i da ću dobiti priliku da igram. Došao sam u veliki klub s još većom tradicijom i ovo je stvarno korak naprijed u mojoj karijeri."

Konkurencija će i u Torinu biti strašna baš kao što je bio slučaj i u Interu.

"Naravno. U svakom klubu ima konkurencije pa tako i ovdje. Ali ja jedva čekam početi novu sezonu s ovim klubom. Danas smo odradili i prvi trening i suigrači su me jako dobro prihvatili. Sve su to jako dobri dečki i igrači, no ja se nadam da ću se izboriti za svoje mjesto u momčadi i da će ova godina biti jako dobra za mene."

Primavera ove godine počinje krajem kolovoza, a Karlo ne skriva kako jedva čeka istrčati na travnjak.

"Već sutra krećemo s pripremama, a kako kažu ovo će biti najteža Primavera do sada. Šesnaest ekipa nalazi se u jednoj skupini i sasvim sigurno neće biti nijedne lake utakmice. Sve su to odlične ekipe. Na meni je da radim i pokažem što znam, a u klubu su mi obećali i nastup za prvu momčad ukoliko se u jednom tjednu u Primaveri pokažem dobrim", zaključio je Karlo u razgovoru za Sport023.


Reci što misliš!